Vettlu pogodba z Red Bullom poteče leta 2012, a dokler najboljše moštvo lanske sezone nove pogodbe z aktualnim svetovnim prvakom ne podpišejo, obstajajo špekulacije glede prestopa Nemca v najuspešnejše moštvo formule ena.

Kljub govoricam, ki v zadnjem času krožijo, pa je red Bullov svetovalec Helmut Marko prepričan, da najmlajši svetovni prvak v zgodovini Formule ena, svojega moštva ne namerava zapustiti vse dokler bodo imeli najhitrejši dirkalnik in bo za Ferrari dirkal Alonso.

Španec, ki je v preteklosti trdil, da ga dirkanje ob boku s Vetllom ne bi motilo, je znan po tem, da želi v ekipi, za katero dirka, biti voznik številka ena. "Sebastian je dovolj pameten in ve, da morajo biti razmere za prestop prave. Ne bo prestopil dokler bo v Ferrariju Alonso. Če se odloči drugače, je neumen,“ je prepričan Marko in dodaja: “Povsem razumljivo je, da dirkač želi dirkati za Ferrari in tudi oni si želijo v svoji ekipi imeti takšnega voznika kot je Sebastian. Trenutno smo mi svetovni prvaki in dokler bomo Sebastianu ponujali odličen dirkaški paket, bo ostal pri nas.“

Marko, ki je Vettlov mentor že od njegovega 13. leta sicer verjame, da lahko njegov varovanec prvič po sezoni 2005/06 ubrani naslov svetovnega prvaka. "Lansko leto je Sebastian zaradi tehničnih težav dirkalnika izgubil 66 točk in praktično vse te točke je dobil Alonso. Če lahko premagamo te težave in imamo nekoliko več sreče, lahko ubranimo naslov," je samozavesten Marko.