Za vami je uspešen tekmovalni konec tedna.

Lahko bi bilo bolje, lahko pa tudi slabše. Na splošno sem s koncem tedna zadovoljen, vse je bilo že na dokaj visoki ravni. Vmes se še prikradejo manjše napake, ampak uvrstitve in vse ostalo je odlično. Tehnično najbolje je bil izveden zadnji polet na nedeljski tekmi, ki je bil resnično dober, a razmere v zraku niso bile najboljše, saj tedaj nisem imel sreče z vetrom. Želim si še višjih uvrstitev, a ničesar ne prehitevajmo, ampak gremo počasi naprej, saj bo vse, za kar trdo treniramo, prišlo prav kmalu.

V soboto ste v prvi seriji takoj po odskoku imeli nekaj težav, saj se je za trenutek zazdelo, da boste padli proti doskočišču.

Bil sem malce neučakan, zato sem prehiteval, ker sem se hotel čim hitreje postaviti v položaj za letenje. S korekcijami z rokama sem napako nevtraliziral, a izgubil nekaj višine in hitrosti, s tem pa tudi metrov. Da je forma vse boljša, je dokaz prav v tem, da sem se izvlekel iz težav, saj bi s slabo pripravljenostjo moral pristati zelo hitro.

V soboto ste bil mož dneva, torej tisti tekmovalec zunaj prve deseterice v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki je najvišje uvrščen. Ali ste velik zavoj napolitank, ki ste jih prejeli za nagrado, že pojedli?

Ne, so še zapakirane, ker jih nesem ženi Špeli domov, denarna nagrada pa gre na bančni račun.

Za vami je naporen tekmovalni ritem z novoletno turnejo in poleti, že v sredo potujete na naslednji tekmi v Saporu na Japonskem. Kako je z utrujenostjo?

Utrujenosti ne čutim, saj v nasprotnem primeru ne bi odpotoval na Japonsko. Počutje je odlično, povezano je tudi s formo, saj skakalec ne čuti utrujenosti, ko je dobro pripravljen in skače daleč.

Pred leti ste na poti na Japonsko izgubili potni list, zato boste verjetno posebej pazili na dokumente.

Ena slaba izkušnja, ko sem priletel le do Tokia in se nato moral z istim letalom vrniti v Evropo, ker sem ostal brez potnega lista in mi niso dovolili vstopa v državo, je bila povsem dovolj.