Pripetljaj se je zgodil na povratnem letu iz Los Angelesa, kjer so grizliji jezernike premagali s 104:85. Nekateri igralci so si čas med letom krajšali z igranjem kart, nato pa sta se Allen in Mayo sprla, ločiti so ju morali soigralci.

"Smo na letalu visoko nad tlemi, ozračje pa je bilo prevroče. Tega je dovolj, prepovedujem igranje kart igralcem. Povedal sem jim, berite knjige, koristilo vam bo. Zabavati se je treba na drugačen način," je ob tem dejal trener ekipe Lionel Hollins.

Po poročanju nekaterih spletnih strani je Mayo Allenu dolgoval denar po odigrani partiji kart. Ko je Allen želel, da Mayo poravna dolg, je med akterjema izbruhnil prepir.

Memphis pa ni edino moštvo, ki je imelo težave zaradi kartanja med igralci. Pred letom dni je spor zaradi partije kart med Gilbertom Arenasom in Javarisom Crittentonom vodil celo v grožnje s strelskim orožjem v slačilnici. Sicer je šlo le za šalo, a si je Arenas zaradi te neumnosti prislužil suspenz 50 tekem, poleg tega je zaradi nedovoljenega posedovanja orožja dva dni presedel v zaporu.