Udeleženci relija so morali danes prevoziti etapo med Cordobo in Tucumanom, ki je bila za motocikliste dolga 740 km, od tega je bilo 300 km hitrostne preizkušnje.

"Zadovoljen sem, čeprav morda rezultat še ni videti najboljši. A te prve etape so le vstopnica za nastope na pravih etapah. Tukaj lahko hitro preveč tvegaš, če greš prek svojih zmožnosti. Danes je bil motor zelo nemiren, tako da sem zadovoljen, saj je treba te etape le preživeti," je dogajanje opisal slovenski dirkač.

Današnja zmagovalca vodita tudi v skupnih seštevkih. Despres je dosegel 25. etapno zmago na Dakarjih in ima dve minuti in pol naskoka pred Špancem Marcom Como. Stanovnik je na skupno 31. mestu (+ 35:54).

Med avtomobilisti pa ima Sainz tri minute naskoka pred Francozom Stephanom Peterhanslom (BMW), ki je bil drugi tudi v današnji etapi. Sainz je slavil svojo 19. etapno zmago na Dakarju, z njo pa je še nekoliko povečal prednost v skupnem seštevku. Tretji je Nasser Al Attiyah, ki je poleg Peterhansla za zdaj edini dostojen tekmec lanskemu zmagovalcu. Največja osmoljenca današnje etape sta bila Američana Mark Miller in Robby Gordon, ki sta zaradi nesreče in okvare v cilj pripeljala z več kot 50 minutami zamude.