"Najdeni so bili ostanki človeškega trupla, a ne vemo za koga gre," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik za stike z javnostmi policije v regiji Vaestra Goetaland Jan Strommegard.

Oscarsson, 83, in njegova žena Kia Ostling, 67, naj bi bila doma, ko je njuna hiša, ki je stala na samem v bližini mesteca Skara na jugozahodu Švedske, v petek zgodaj zjutraj pogorela do tal.

"To je le hipoteza. Nimamo nobene druge teorije," je dejal Strommegard in dodal, da o paru ni nobene novice že od požara dalje.

Zaradi vročine so morali policijski tehniki počakati do sobote, preden so lahko začeli preiskovati pogorišče. V nedeljo okoli poldneva so našli posmrtne ostanke ene osebe, po Strommegardovih besedah pa bodo iskali še naprej. Vzrok požara zaenkrat ni znan.

Oscarsson je bil v domovini zelo priljubljen. Nastopil je v več kot 100 švedskih filmih in televizijskih serijah. Leta 1966 je na filmskem festivalu v Cannesu prejel nagrado za najboljšo moško vlogo.

Nazadnje je zaigral v filmu Dekle, ki se je igralo z ognjem, posnetem po eni izmed knjig trilogije Milenium švedskega pisatelja Stiega Larssona. V filmu igra Holgerja Palmgrena, uradnega varuha junakinje Lisabeth Salander.