Tilia Olimpija – KAC 3:2 (0:1, 2:1, 1:0, gledalcev 3000; Šachl 23/SH1, Dervarič 27/PP1, Higgins 59; Craig 12/PP1, Geier 39): Če zapišemo, da je bil celovški KAC sinoči eden najtrših nasprotnikov v zadnjih letih v Tivoliju, najbrž ne bomo preveč ustrelili mimo. Vodilno moštvo lige EBEL se je namreč že na začetku tekme povsem »razletelo« po ledu, da ga je Olimpija komaj dohajala, vendar kljub temu so Ljubljančani napeli vse svoje moči in v predzadnji minuti z golom Matta Higginsa zabeležili že tretjo zaporedno zmago. Ta jih še vedno drži na sredini lestvice, zmaji pa so se prvič v sezoni od nevarnih mest oddaljili za pet točk.

Kdor je včeraj v Tivoliju spremljal le prvo tretjino, je moral biti prepričan, da bo KAC iz Ljubljane pobral obe točki, saj so bili Korošci vseskozi pred vratarjem Chabero, Olimpija pa je v napad zadrsala šele v četrti minuti. Prepričljivost gostujočih hokejistov ni pojenjala niti za hip, svoje pa je dodal še avstrijski sodnik Berneker, ki je domače kot po tekočem traku pošiljal na kazensko klop, čeprav KAC občutne pomoči zaradi popolne igre ni potreboval. Gol nevarnega Craiga je bil zgolj posledica dogodkov na ledu, Ljubljančani pa so se zbrali šele tik pred sireno, ko je kapetan Pance poslal plošček v vratnico. Očitno pa je bil to znak, da se Olimpija prebuja. V drugi del so gostitelji vstopili precej bolj udarno, več so drsali in Korošce prijeli že na njihovi polovici. Hughes je ob številčnem manku v 23. minuti s palico bezljal za avstrijskimi vrati, pridobil plošček, Šachlu pa ga ni bilo težko pospraviti v mrežo za prvo veliko navdušenje na tribunah.

Hokeju primerno se je v Tivoliju navijalo tudi v nadaljevanju, ko sta nasprotnika do sirene dosegla vsak še po en zadetek. Najprej je Dervarič razparal mrežo Swetteja, a je bil strel tako silovit, da je moral sodnik akcijo pogledati še enkrat in nato priznati zadetek, KAC pa je izenačil po hudi napaki ožje obrambe, kjer Groznik ni natančno vedel, kam bi poslal ploščico. Je pa k sreči vedel Higgins v 59. minuti, ko je iz bližine dosegel gol za zmago, čeprav je kazalo, da se v Tivoliju obeta podaljšek. KAC se po tem ni več pobral, saj ni uspel izvesti niti zaključnega napada, Mustonen pa je kar dvakrat zgrešil prazna vrata.

Acroni Jesenice – Medveščak 4:1 (1:0, 1:0, 2:1, gledalcev 2000; Werner 3/PP1, Dahlman 31/PP2, Tičar 48, Suomalainen 60/EN; Macaulay 47): Končno nekaj dobrih novic za jeseniški tabor! Po seriji porazov so Železarji leto 2010 končali z zmago nad Medveščakom, ki je eden njihovih največjih rivalov za preboj v končnico. Slovenski prvaki so znova prikazali razigrano in borbeno igro (razmerje v strelih 45:28 v jeseniško korist), tokrat pa so imeli tudi prepotrebno srečo pri zaključku akcij, ki je bila najbolj razvidna prav pri zadnjem zadetku, ko je s strelom čez celotno ledeno ploskev nebranjeno mrežo zatresel kar vratar Jaakko Suomalainen. »To je moj drugi gol v karieri. Prvič sem zadel pred osmimi leti. Tokrat smo igrali zelo dobro. Če obramba opravi svoje delo, je tudi meni precej lažje pri branjenju,« je bil vesel finski čuvaj mreže pri Jesenicah.

Na drugi strani so Zagrebčani znova razočarali, čeprav imajo cel kup tujih hokejistov. Tako naj bi se stolček trenerja Teda Satorja že pošteno majal, a izkušeni lisjak se ne da: »Zelo težko zabijamo gole. Ne vem, zakaj imamo s tem takšne probleme. Neverjetno. Več kot enkrat ne moremo zadeti. Robert Kristan iz tekme v tekmo brani odlično, a kaj ko na drugi strani nič ne zadenemo.«

Še zanimivost: Po današnjem dopoldanskem treningu se bodo jeseniškim hokejistom na ledeni ploskvi pridružili tudi finski alpski smučarji na čelu s Kalejem Palanderjem, ki so v teh dneh na pripravah v Kranjski Gori, včeraj pa so bili tudi na tribunah v dvorani Podmežakle.

Drugi izidi 32. kroga: Linz – Dunaj 5:0 (2:0, 3:0, 0:0), Beljak – Salzburg 6:5 (3:1, 3:2, 0:2), Alba Volan – Gradec 2:3 (0:1, 1:1, 1:1), vrstni red: KAC 50, Dunaj in Salzburg po 42, Beljak 37, Gradec 34, Linz in Tilia Olimpija po 33, Medveščak in Alba Volan po 28, Acroni Jesenice 25. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 18. uri: Acroni Jesenice – Tilia Olimpija, Salzburg – Linz, Dunaj – KAC, Medveščak – Alba Volan, Gradec – Beljak.