Podobna predstava, kot je Schildovi uspela v prvem teku, je v drugem Marii Riesch. Dolgonoga Nemka (vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala je še povečala pred Lindsey Vonn, ki je odstopila) se je na progo podala z 18. mesta po prvi vožnji in z dvema sekundama ter 40 stotinkami zaostanka za vodilno. Riescheva, v prvi vožnji se je po veliki napaki komaj rešila izpada, je uprizorila silovit napad kot Vreni Schneider v najboljših časih. Če bi bila proga še okoli deset metrov daljša, bi verjetno zmagala, tako pa se je morala sprijazniti z drugim mestom. Njen zaostanek za zmagovalko Schildovo je na koncu znašal 32 stotink. Tretja je bila Christina Gieger in Nemčiji sta še drugič zapored na Semmeringu pripadli druga in tretja stopnička, Schildova pa je tako kot Tessa Worley dan pred tem v veleslalomu zmagala tretjič v sezoni.

Slovenske smučarke so ostale praznih rok. Ana Drev (50.) in Vanja Brodnik (54.) sta po pričakovanjih zaostali za uvrstitvijo v finale, Tina Maze pa je odstopila. Maruša Ferk zaradi poškodbe po padcu na treningu ni tekmovala. "Proga je bila tudi ob visokih startnih številkah dobra. Drevova smuča dobro, a ne od starta do cilja. Naredila je nekaj napak. Brodnikova bo potrebovala še nekaj časa, da pride v tekmovalni ritem, čeprav sem pričakoval, da ji bo to uspelo prej," je dejal trener za tehnične discipline v slovenski reprezentanci Jernej Koblar.

Mazejeva je prvi tek končala na 20. mestu, tudi v drugem pa ni bila najbolje na poti. Ob vmesnem času je zaostajala pol sekunde, nato pa prvič po natanko štirih letih odstopila na tekmi za svetovni pokal v eni od tehničnih disciplin. Nazadnje slaloma ni končala 29. decembra 2006 na Semmeringu. Od takrat naprej je pravilno smučala skozi vsa vratca na 42 tekmah zapored, na 13 slalomih in 29 veleslalomih. V ekipi Tine Maze so imeli težave zaradi smuči, kajti v prvi vožnji so bili robniki preveč nabrušeni.