Včeraj je Arsenal z zadetki Songa, Fabregasa in Walcotta kronal svojo premoč v tekmi s Chelseajem, zadetek Ivanovića pa je ob koncu le ublažil poraz modrih iz Stamford Bridga.

Pred dvema mesecema je bil Chelsea na prvem mestu v Premier ligi, kjer je imel že kar lepo prednostjo pred zasledovalci, danes pa s tekmo več za vodilnim Manchestrom Unitedom zaostaja že 6 točk.

Tudi Carlo Ancelotti ne skriva razočaranja in slabe volje nad trenutnimi predstavami njegovih igralcev, ki so brez zmage na zadnjih šestih ligaških tekmah.

“Sinoči je bila vidna očitna razlika v kvaliteti. Arsenal je na igrišču prikazal precej več kot mi. Igrali so dober nogomet, medtem ko nam to ni uspevalo. Bili so boljši od nas in zasluženo so zmagali,“ je dejal nekdanji trener Milana in nadaljeval: “Znašli smo se v neprijetnem položaju. Gremo skozi težko obdobje in sedaj moramo narediti vse, da zmagamo naslednjo tekmo proti Boltonu. Moramo nadaljevati s trdim delom na treningih, kot smo to počeli zadnjih 14 dni. Čeprav danes nismo odigrali dobre tekme, moramo dati vse od sebe že naslednjič in končno zmagati.“

“Pogled na lestvico za nas zares ni dober, a je realen. Moramo se zbuditi. Trenutno namreč že kar nekaj časa spimo,“ je svoje varovance še okrcal Ancelotti.

Chelsea bo imel priložnost za popravni izpit in izboljšanje vzdušja v ekipi že jutri, ko doma gosti Bolton.