Nedelja, 26. decembra

V nedeljo se bo v Ljubljani začel letošnji festival Ana Mraz, ki je v okviru Letnega kroga Gledališča Ane Monro (Ana Desetnica, Ana Plamenita, Ana Mraz in Prešerna Ana) usmerjen predvsem v kratke ulične točke oziroma nastope in ne toliko v večje ulično-gledališke predstave - razlog za to so seveda zimske razmere. Posebnost tega zimskega festivala pa je tudi izbor prizorišča - most. Po dolgih letih bivanja na Čevljarskem mostu bo Gledališče Ane Monro letos nadaljevalo tradicijo odpiranja in oživljanja novih prizorišč, saj bo osrednje prizorišče dogajanja novi Mesarski most. Med 26. in 30. decembrom, vsak dan med 19. in 21. uro.

Ponedeljek, 27. decembra

Na moskovskem sodišču bodo razglasili sodbo v zelo odmevnem sodnem procesu proti priprtemu ruskemu naftnemu mogotcu, tajkunu Mikhailu Hodorkovskemu. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do šest let zaporne kazni.

Med 27. in 31. decembrom bo v Cankarjevem domu gostovalo klovnovsko pantomimično gledališče iz Sankt Peterburga Licedei, ki je v zadnjem desetletju z velikim uspehom gostovalo po vsem svetu. Njihove predstave brez besed so lahko razumljive povsod, namenjene pa so občinstvu vseh starosti. To ni cirkus v običajnem pomenu besede, temveč gledališče na meji med klovnijado, varietejsko predstavo in tragično farso, v katerem nastopajo plesalci, akrobati, glasbeniki in igralci.

Petek, 31. decembra

V Estoniji bodo na različnih slovesnostih obeležili uvedbo evra. Poleg estonskega premierja Andrusa Ansipa se bodo proslav ob zgodovinskem dogodku udeležili tudi evropski komisar za gospodarstvo in finančne zadeve Olli Rehn, predsednik latvijske vlade Valdis Dombrovskis in njegov litovski kolega Andrius Kubilius.

Na Manhattnu v New Yorku bodo tudi letos tradicionalno z vrha zgradbe na naslovu Times Square 1 natanko ob polnoči po drogu spustili pol tone težko in 1,1 milijona dolarjev vredno kristalno kroglo ter tako obeležili začetek novega leta 2011.