Po albumu "Imam pjesmu za tebe", ki ga je igralec in pevec v Gallusovi dvorani predstavil decembra 2008, je "Ponekad dolazim, ponekad odlazim" plod drugega sodelovanja med Šerbedžijo in Tadićem. Med 13 novimi pesmimi, ki jih večino podpisuje Šerbedžija, je tudi balada "Moja božićna". Zanjo sta skupaj z ženo Lenko Udovički napisala besedilo, aranžma pa je Tadićevo delo. Ob spremljavi New Cinema Banda je ta balada popoln užitek, kakršen bo tudi program drevišnjega koncerta, obljubljajo organizatorji.

Igralca in kitarista bodo spremljali April Guthrie na violončelu, Roy Estrada na bas kitari, Christopher Garcia na bobnih in Kristian Terzić na klaviaturah. Estrada in Garcia sta med drugim sodelovala z glasbeno ikono Frankom Zappo (1940-1993).

Vsestranski umetnik Rade Šerbedžija je znan kot avtor besedil in tudi interpret hrvaškega pesnika Arsena Dedića. Dedićeva "Ne daj se Ines" je v njegovi interpretaciji ponarodela. Znan je tudi po številnih sodelovanjih z glasbeniki in umetniki nekdanje Jugoslavije. Na oder je večkrat stopil tudi z Vladom Kreslinom, s katerim sta posnela tudi pesem Nocoj igramo za vas.

Pri albumu "Zaboravi" iz leta 1995, ki ga je posvetil otrokom nekdanje Jugoslavije in žrtvam vojne, je med drugim sodeloval z makedonskim kitaristom in ustanoviteljem skupine Leb i sol Vlatkom Stefanovskim, z bosanskim glasbenikom in članom Crvenih Jabuk Zlatkom Arslanagićem ter s slovito angleško gledališko in filmsko igralko Vanesso Redgrave.

Rade Šerbedžija, rojen leta 1946 v vasi Bunić v hrvaški Liki, je svojo poklicno pot začel v zagrebškem gledališču Gavella, kjer je ustvaril nepregledno vrsto vlog, med katerimi so najpomembnejše Peer Gynt, Don Juan, Melkior, Ojdip, Hamlet in Rihard III. Igral je v številnih filmih ("U gori raste zelen bor" Antuna Vrdoljaka, "Život je lep" Bora Draškovića, "Dezerter" Živojina Pavlovića) ter televizijskih nadaljevankah.

Svojo filmsko kariero je po uspehu filma Pred dežjem (1994) makedonskega režiserja Milča Mančevskega nadaljeval tudi v Hollywoodu. V ZDA je posnel številne filme, med drugim je nastopil v zadnjem filmu Stanleya Kubricka iz leta 1999 Široko zaprte oči. Letos ga lahko gledalci zapazijo v filmu Harry Potter in Svetinje smrti v vlogi Gregorovitcha, izdelovalca čarobnih paličic.

Študentska založba je leta 2005 izdala njegovo biografijo Do zadnjega diha, kjer opisuje zgodbe iz otroštva, začetkov slave, razpada Jugoslavije, begunstva v Beogradu, Ljubljani, Londonu in Los Angelesu, kjer živi tudi Tadić. V intervjuju za Sobotno prilogo Dela je nedavno dejal, da je "lepo, ko nekega dne postaneš tujec. To je najlepši položaj... Ker si brat z vsemi, vse razumeš, vendar imaš svoj ritem in nisi povsem v naciji". Letos se je z družino za dve leti preselil na Reko, kjer bo na tamkajšnji akademiji poučeval igro.