Na prvi superkombinaciji v tej sezoni je drugo mesto osvojila Avstrijka Elisabeth Görgl (+0,46), tretja pa je bila njena rojakinja Nicole Hosp (+0,69). Tretja Slovenka na današnji tekmi Vanja Brodnik je odstopila že na prvi progi.

Razred zase je bila znova Američanka Vonnova, ki je dominirala zlasti v prvem delu superkombinacije, superveleslalomu, in prednost kljub nekoliko slabšemu slalomu uspela ohraniti ter se tako veselila tretje letošnje zmage. Američanka je tako napovedala oster boj za že četrto zmago v skupnem seštevku. Takoj za Vonnovo so se uvrstile tri Avstrijke, ob Görglovi in Hospovi še Anna Fenninger (+0,77).

Najboljša smučarka minulih treh zim Vonnova je z zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala in za tri točke prehitela izzivalko Nemko Mario Riesch, ki je bila po spodletelem sobotnem smuku, ko je bila 24., danes v superkombinaciji peta. Najboljša slovenska alpska smučarka Mazejeva pridno nadaljuje z zbiranjem točk, zbrala jih je že 273, 308 manj od vodilne Američanke (581). V skupnem seštevku je pridobila eno mesto in je trenutno šesta smučarka sveta.

Ferkova, ki je po prvi vožnji za vodilno Vonnovo zaostajala 1,85 sekunde, se je v drugi na progo podala kot 13. in z vožnjo opravila solidno. Mazejeva je po superveleslalomu zasedala deseto mesto, njen zaostanek pa je znašal 1,02 sekunde. V slalomu je ob prihodu v cilj zasedla četrto mesto, do konca pa je izgubila še štiri mesta.

"Pričakovala sem več, ampak moram priznati, da trenutno - glede na vse težave, ki sem jih imela po padcih v Lake Louiseu in v St. Moritzu - moram biti zadovoljna. V nogi še vedno čutim bolečino, ki me ovira pri boljšem rezultatu. Upam, da bom na prihodnjih tekmah te težave odpravila. Slaloma nisem trenirala že tri tedne in sem danes prvič stopila na slalomske smučke. Težko je, bolečina je v slalomu še izrazitejša, ni prijetno, ko dobivam količke po nogi," je dejala Ferkova, ki se je na tekmo pripravila tudi s pomočjo francoskega zdravnika.

Ženska ekipa se bo že danes odpravila proti naslednji postaji svetovnega pokala v Courchevelu, kjer bo v torek na sporedu slalom. Po božičnem premoru sta do konca leta na koledarju še veleslalom in nočni slalom v Semmeringu.