Južnokorejski Seongnam ni ponovil male senzacije iz včerajšnjega polfinala, ko je Mazembe presenetljivo z 2:0 premagal visoko favorizirani Internacional iz Porto Alegreja. Kljub temu, da črno-modri pod vodstvom Rafe Beniteza zaenkrat ne igrajo dobro (za nameček so jih v jesenskem delu sezone "redčile" še poškodbe), pa Seongnam tega ni znal in zmogel izkoristiti. Kader Milančanov je vendarle kakovostno na višji ravni, kar se je hitro pokazalo tudi na današnji tekmi.

Italijani so tekmo odlično začeli, že v tretji minuti je južnokorejsko mrežo zatresel Dejan Stanković. Evropski prvaki so bili v teh trenutkih na zelenici le z desetimi igralci, saj je bil ob robu zaradi poškodbe Wesley Sneijder, ki je nato moral prav zaradi zdravstvenih težav mesto v ekipi prepustiti Thiagu Motti. Kljub odsotnosti prvega virtuoza so Italijani v ne preveč všečni predstavi vodstvo povišali v 32. minuti prek Javierja Zanettija.

Tudi v drugem polčasu igra ni pritegnila. Južnokorejci - najlepšo priložnost so zapravili v 76. minuti, ko je Črnogorec Dženan Radončić zgrešil prazen gol - kljub trudu niso našli prave poti skozi Interjevo obrambo, na drugi strani pa so Italijani mirno branili prednost in skušali unovčiti še kakšno ponujeno priložnost. Eno teh je v 73. minuti v vodstvo s 3:0 spremenil Diego Milito.

Inter se bo v soboto v finalu pomeril z Mazembejem, Seongnam pa se bo isti dan za tretje mesto "udaril" z Internacionalom.

* Stadion Zayed Sport City, gledalcev 35.595, sodniki: Moreno, Williamson (oba Panama) in Leal (Kostarika).
* Strelci: 1:0 Stanković (3.), 2:0 Zanetti (32.), 3:0 Milito (73.).
* Inter: Julio Cesar, Cordoba, Zanetti, Stanković, Lucio, Eto'o, Sneijder (od 4. Thiago Motta), Cambiasso, Milito (od 76. Muntari), Chivu (od 79. Santon), Pandev.
* Seongnam: Sung Ryong, Jae Sung, Ognenovski, Byung Kuk, Sung Kuk (od 69. Ho Young), Dong Geon, Radončić (od 87. Jin Ryong), Molina, Sung Hwan, Chul, Jae Cheol (od 69. Kwang Jin).
* Rumen karton: Ognenovski.
* Rdeč karton: /.