Čeprav je šlo za dvoboj istih nasprotnikov v istem tekmovanju, si je prvi obračun ACH in Olympiacosa prejšnji teden v Pireju ogledalo le pičlih 200 navijačev, sinoči v praktično polnih Stožicah pa več kot 10.000. Razlika je že sama po sebi dovolj zgovorna in nazorno priča o slabem stanju grške odbojke, ki je posledica vsesplošne krize v državi. »Tako kot nima denarja država, ga nimamo odbojkarski klubi (številni imajo ogromne težave z izplačevanjem plač in premij), povsem enako pa je tudi z ljudmi, ki sedaj v manjšem številu hodijo na družbene dogodke,« je razložil trener Olympiacosa Flavio Gulinelli. Ker nekateri njegovi varovanci še nikoli niso igrali pred tako številno publiko, je imel kar nekoliko skrbi, kako se bo njegovo moštvo znašlo v stožiškem peklu.


A vsaj na začetku se je Olympiacos znašel brez težav in s pomočjo odličnega servisa gradil lahko dosežene točke. Tako je bil dobre volje tudi Gulinelli, ki je svoje varovance neprestano bodril s pozitivnimi besedami in ploskanjem. Grki so vse do sredine prvega niza vodili in ko bi z nekaj mirnosti lahko imeli prednost na drugem tehničnem odmoru, so jih Blejci ujeli in tudi prehiteli. Trener domačih Igor Kolaković je tokrat znova začel z na papirju najmočnejšo zasedbo, v kateri prevladuje slovenski kvintet Šket-Flajs-Jakopin-Kamnik-Vinčić, ki je s pomočjo Daniela Lewisa in Milana Rašića zaostanek s 13:14 pretvoril v vodstvo z 20:14. Pot do zmage v prvem nizu je bila tako odprta, kar je ACH znal izkoristiti.


V podobnem ritmu se je odvil drugi niz. Odbojkarji grškega predstavnika so bolje začeli, a še preden so prišli do pravega veselja, so jih Blejci prehiteli in jih zadržali na varni razdalji. Prednost bi lahko bila v tem delu igre še večja, če ne bi po drugem tehničnem odmoru kar petkrat zapored zatajil začetni udarec slovenskega prvaka (skupno kar osem napak na servisu v tem nizu), ki pa se je iz težav reševal s trdno obrambo in blokom. Razlogov za skrb ni bilo, tako da si je lahko najmlajši član blejskega moštva Uroš Kovačević privoščil sproščen kratek klepet z znancem v prvi vrsti tribun.


Ko se je zdelo, da je tretji niz le še vprašanje statistike, je Olympiacos znal izkoristiti manjšo zbranost ACH in zaigral najbolje na tekmi. Da je šlo za trenutke, v katerih so se rdeče-beli vračali v igro za zmago, je začutil tudi Gulinelli, ki je eno od žog, s katero so njegovi igralci zaključili točko, poljubil za srečo. Te so imeli gostje na koncu dovolj le toliko, da so pripeljali tekmo do napetega petega, skrajšanega niza. Na koncu se je ACH že močno igral z živci svojih navijačev, a jim je po infarktni končnici le omogočil, da so šli domov z nasmeškom.

Skupina C, 4. krog: ACH Volley – Olympiacos 3:2, Jastrzebski Wegiel – Budvanska Rivijera (danes ob 17.30), vrstni red: ACH Volley 10, Budvanska Rivijera (-1) 5, Olympiacos 4, Jastrzebski Wegiel (-1) 2.