Skupina okoli tridesetih mladeničev, verjetno gre za navijače zagrebškega nogometnega kluba Dinamo, so danes okoli ene ure popoldan v Zagrebu napadli avtobus z grškimi potniki, ki so izzvali domačine z  zastavami svojega kluba in prepevanjem navijaških pesmi.

Po prvih informacijah, ki jih je posredovala zagrebška policijska uprava, so domači navijači z molotovkami napadli in zažgali avtobus, pri tem pa jo je skupilo kar nekaj Grkov. V napadu naj bi bile poškodovanih 11 oseb, od tega 2 ženski. Ena naj bi imela zlomljeno nogo, druga pa nos.

Na avtobusu so bili večinoma VIP gostje grškega kluba, med njimi tudi član uprave kluba Spyros Milioridis, ki je izjavil, da so o napadu že obvestili Evropsko nogometno zvezo in grško veleposlaništvo v Zagrebu. Po njegovih besedah naj bi grško delegacijo in nekaj novinarjev pričakalo kar 100 huliganov, ki so pričeli avtobus obmetavati s kamenjem, bakljami in molotovkami.

Spomnimo, navijači nogometnega kluba iz Hrvaške prestolnice so letos že večkrat napadli tuje državljane. Nazadnje so jo konec oktobra skupili švedski ragbisti, ki so jih huligani navijaške skupine Bad Blue Boys zamenjali za navijače belgijskega Brüggea in jih pretepli z železnimi palicami.