Slednje je v manjši krizi, saj mu že na šesti tekmi zapored ni uspelo zmagati (to se je zgodilo prvič po marcu 2007). Tokrat so bili Capitals od polnega izkupička oddaljeni svetlobna leta, predvsem po drugi tretjini, v kateri so prejeli štiri gole, tri v vsega treh minutah in pol. Nemoč je načela tudi živce prvega zvezdnika Washingtona Aleksandra Ovečkina, ki je tokrat celo izmenjal nekaj udarcev z enim izmed tekmecev.

"Moramo se sprostiti. Vem, da smo trenutno pod velikim pritiskom. Šest tekem zapored brez zmage ... To je res stresno za igralce in trenerje. Ampak moramo se sprostiti in odgnati ta neljubi niz iz naših misli," je po tekmi dejal Ovečkin. Pri New Yorku je vratar Henrik Lundqvist obranil 31 strelov in vpisal svoj peti "shutout" sezone, dva gola pa je k zmagi prispeval Ryan Callahan.

Na drugih dveh tekmah je Edmonton doma klonil pred Vancouvrom z 1:2, Anaheim pa je s 6:2 ugnal Minnesoto. K zmagi Kalifornijcev je največji delež prispeval Corey Perry, ki je prvič v karieri zabil tri gole na eni tekmi, dva je dodal Ryan Getzlaf, enega pa Bobby Ryan. Tretjič v sezoni se je zgodilo, da so gole zabili vsi trije člani Anaheimovega prvega napada. Ob zadetkih sta Perry in Ryan dodala še po dve podaji, Getzlaf pa eno.

V Edmontonu pa so domači hokejisti morali priznati premoč Vancouvru. Ta je do zmage prišel na krilih Henrika Sedina, ki je dosegel gol in podajo, njegov brat dvojček Daniel Sedin pa je bil podajalec pri obeh zadetkih Edmontona. To je bila tretja zaporedna zmaga v gosteh za Vancouver.

* Izidi:
New York Rangers - Washington Capitals 7:0
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 1:2
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 6:2