Drugi slovenski tekmovalci se niso prebili v osmino finala: Rok Marguč je osvojil 21., Izidor Šušteršič 23., Jernej Demšar 25., Jure Hafner 31. in Žan Košir 40. mesto. Gloria Kotnik, edina slovenska finalistka na petkovem paralelnem veleslalomu, je danes zasedla 20. mesto. V paralelnem slalomu je slavila Švicarka Patrizia Kummer pred rojakinjo Fraenzi Maegert-Kohli in Rusinjo Jekaterino Iljukino.

Flander je tako popravil slab vtis, ki ga je pustil na paralelnem veleslalomu dan prej. Da bo tako, so napovedovale že kvalifikacije, v katerih je dosegel šesti čas, nato pa je v izločilnih dvobojih premagal Rusa Andreja Soboljeva ter Švicarja Kasparja Flütscha. V polfinalu pa ga je zaustavila okvara vezi, tako da je moral odstopiti, potem ko je zanesljivo dobil prvo vožnjo.

"Danes so bile moje vožnje konstantne in hitre, zato sem pričakoval več. Ciljal sem na zmago in dolgo časa se je vse odvijalo v to smer. Žal pa se mi je v polfinalu zgodila okvara. Zlomila se mi je vez, noga ni bila pritrjena na desko, tako da nisem mogel storiti ničesar. Dobro je, da ni prišlo do kakšne poškodbe, je pa dejstvo, da imam z zamenjavo opreme letos kar precej težav. Vsekakor pa je četrto mesto po včerajšnjem polomu lep rezultat. V veleslalomu sem namreč nastopil preveč samozavestno, kar je bilo ob pomanjkanju treninga z novo opremo nedopustno. Danes pa sem vendarle dokazal, da sem še v svetovnem vrhu, kar mi daje motivacijo za naprej," je dejal Flander, ki že v nedeljo potuje v ZDA, kjer bo v Telluridu bo v četrtek, 16. decembra, naslednja tekma svetovnega pokala, tekmovalci se bodo merili v paralelnem veleslalomu.

Tokratni zmagovalec Fischnaller se je v svetovnem pokalu izenačil z Avstrijcem Andreasom Prommegerjem. Vodilna imata 2090 točk, Flander 1110 na sedmem mestu. Marguč je s 496 na 13., Košir s 492 na 14., Šušteršič z 228 na 29., Demšar s 109 na 37., Jure Hafner pa s 108 na 38. mestu. Kotnikova je 24., ima 350 točk.