"To bo prvenstvo s polno udeležbo in na njem bo izredna konkurenca," pravi selektor slovenske plavalne reprezentance Roni Pikec, ki se z najboljšimi plavalci po 14 dneh, ko je bilo konec evropskega prvenstva v Eindhovnu, znova odpravlja na pot.

"Imeli bomo zdesetkano ekipo. Sara Isaković in Jernej Godec se prvenstva ne moreta udeležiti zaradi študijskih obveznosti. Emil Tahirovič je zbolel v zadnjih dneh, kar avtomatično pomeni, da tudi če se bi pozdravil, bi šel tja samo na izlet, kar pa ni v njegovem interesu. Matjaž Markič v svoji paradni disciplini ni mogel odpotovati, saj sta pred njim Emil in Damir, zdaj pa bi lahko nastopil, a nam je enostavno zmanjkalo časa, da bi ga prijavili, v vsakem primeru pa ne bi mogli dobiti vize," je Pikec nekaj besed namenil manjkajočim tekmovalcem. Na tiskovni konferenci pred odhodom v Dubaj je manjkal tudi Damir Dugonjič, a je Pikec pojasnil njegovo zgodbo: "Njegov let iz San Francisca je imel triinpolurno zamudo , tako da je zamudil let iz Pariza v Slovenijo. Uredili smo mu karto iz Pariza v Dubaj, kamor bomo vsi prileteli v petih minutah razlike. Za njim bo izredno naporna pot. Ostal je že brez ene noči, ko je letel v Evropo, nato je cel dan prebedel na letališču, nato pa bo imel spet celo noč let v Dubaj."

Glavni slovenski adut bo znova Peter Mankoč, ki bo branil zlato medaljo na 100 delfin in srebro na 100 mešano z zadnje tekme v Manchestru: "Ne bi se branil, če bi spet dobil kolajno, a kakor sem gledal konkurenco, ne bo prav nič lahko. Lahko osvojim kolajno, lahko pa tudi ostanem brez finala." Pri dekletih se največ upanja polaga na Anjo Klinar, a je vprašanje, koliko moči ji je pobrala zadnja bolezen: "Prvič grem na svetovno prvenstvo v kratkih bazenih. Bolezen mi je po prvenstvu v Eindhovnu malo pokvarila načrte, a sem plavala odlično. Trenutno mi v vodi še ne gre najbolje, a je do mojega starta v Dubaju še dovolj časa."

Slovenska reprezentanca v plavanju za SP v kratkih bazenih, moški: Peter Mankoč, Damir Dugonjič, Robi Žbogar, ženske: Anja Klinar, Nina Cesar, Tjaša Vozel, Nina Sovinek, Katja Hajdinjak, Tjaša Oder.