Udrih je bil ključni mož pri zmagi Sacramento Kings proti Washington Wizards (116:91). Udrih je bil prvi strelec dvoboja s 23 točkami, šestimi podajami, štirimi skoki in tremi ukradenimi žogami. Pod obročema je igral v začetni peterki 26 minut, najbolj razpoložen pa je bil v prvem polčasu z 19 točkami. Sacramento je tako prekinil črni niz osmih porazov.

V noči na četrtek je v severnoameriški košarkarski ligi igral še en slovenski reprezentant Dragić, ki je z moštvom Phoenix Suns sicer izgubil po podaljšku z 98:104 proti ekipi Memphis Grizzlies, a je v statistiko tekme kot prvi strelec sonc vpisal lep strelski izkupiček - 17 točk, pet podaj, tri skoke, ukradeno žogo in blokado. Dragić je sicer dve minuti pred koncem podaljška zgrešil trojko za vodstvo, kot "rezervist" pa je igral kar 35 minut.

Pri grizlijih je odlično košarko s 34 točkami in rekordom sezone pokazal Zach Randolph, ki je poleg tega zbral še 17 skokov. Drugi strelec Memphisa je bil Rudy Gay (22 točk), ki je ob zvoku sirene ob koncu rednega dela tekme zadel trojko (92:92) za podaljšek.

Aktualni prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so v domači dvorani Staples center tesno zmagali proti mestnim tekmecem Los Angeles Clippers z 87:86. Mariborčan Saša Vujačić za jezernike ni zaigral in je tekmo spremljal s klopi. Derek Fisher je zadel odločilni koš za Lakers tik pred koncem tekme.

Košarkarji Miami Heat so na gostovanju pri Utahu zmagali šestič zapored (111:98), najboljši član vročice je bil LeBron James s 33 točkami, Dwyane Wade pa jih je dodal 28.

Ekipa Boston Celtics je odpravila Denver Nuggets (105:89), ekipa New York Knicks pa Toronto Raptors (113:110). Košarkarji Cleveland Cavaliers so bili slabši od Chicago Bulls (83:88), moštvo New Orleans Hornets je premagalo Detroit Pistons (93:74), moštvo Milwaukee Bucks pa Indiana Pacers s 97:95. V preostalih dveh tekmah je Minnesota Timberwolves izgubila proti Oklahoma City Thunder (103:111), košarkarji San Antonio Spurs pa so bili boljši od Golden State Warriors (111:94).