Ker je Petra Majdič ostala na treningu na Rogli, so bile v središču zanimanja junakinje Düsseldorfa, ki pa razen nagovora direktorja Matija Vojska znova niso bile deležne pozornosti za žensko dušo (rože, torta), s katero se jim je prikupila in jih razvajala v minulih letih prejšnja garnitura direktorjev.

"Dekleta so potrdila odlično pripravljenost. Če bi bila Fabjanova zdrava, bi bila še višje kot na tretji stopnički. Višnarjeva je naredila korak k svetovnemu vrhu, škoda za moštveni sprint, kjer sta punci vse naredili za drugo mesto, a ga nista osvojili. Čebaškova zaradi treme na sprintu posameznic ni pokazala, česa je sposobna. Če bi prišla v izločilne boje, bi končala med prvimi petnajstimi. V štafeti je dokazala, da je iz pravega testa," je menil trener triperesne deteljice Valimir Korolkevič, ki malo govori in se raje dokazuje s svojimi dejanji.

Vesna Fabjan še ni popolnoma zdrava, včeraj je pojedla zadnji antibiotik in začela priprave za nastop konec tedna v Davosu, kjer je bila lani četrta. "Ob misli, kako sva opravili z moštvenim sprintom, grem sproščeno v nove tekme. Bili sva res vrhunski, sama pa sem tudi zelo dobro pripravljena," je povedala Katja Višnar, medtem ko je njen srčni izvoljenec Norvežan Ola Vigen Hattestad že odpotoval v Davos, na Bled pa pride prihodnji teden. Alenka Čebašek je dodala: "Že po sobotnih kvalifikacijah sem bila presenečena, kako malo mi je zmanjkalo za zaključne boje. Še sama ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Res noro."