83 analognih oddajnikov RTV je v sredo za večno ostalo brez električne energije. 1. december 2010 bo v zgodovinskih učbenikih dobil mesto takoj za 25. junijem in 26. decembrom in ga bomo poslej slavili kot konec elektronske kamene dobe in začetek digitalne realnosti. Slavje bo sicer bolj grenko za tistih nekaj odjemalcev toka, ki ne morejo sprejemati digitalnega signala ali pa ta do njih preprosto ne seže.

95 policistov je prav na 28. rojstni dan albuma Thriller uprizorilo kriminalistično-gospodarski triler. Pognali so se v 29 hišnih preiskav v Ljubljani, Kopru, Kranju, Celju in Slovenj Gradcu, pod drobnogled pa vzeli sedem oseb in 15 pravnih oseb. Vse zaradi Merkurja, ki so ga nekateri izčrpali, drugi (ali kar isti) pa zlorabili za pranje denarja.

51 poslancev, med katerimi ne bi smelo biti Desusove četice, če ta uboga poveljnika Erjavca, je v četrtek glasovalo, da je predlog novega pokojninskega zakona – ta nas bo silil delati nekoliko dlje, za verjetno nekoliko slabšo penzijo – primeren za tretjo obravnavo.

13 glasov od 22 delegatov je dobila Rusija v drugem krogu glasovanja o prireditelju svetovnega prvenstva v nogometu daljnega leta 2018. Še bolj daljnega leta 2022 bo prvenstvo gostil Katar. Kot strokovni komentator bo z eno izmed slovenskih digitalnih televizij verjetno sodeloval upokojeni Milivoje Novaković.

0,4 odstotka so bile nižje cene rabljenih stanovanj v tretjem četrtletju. Sicer pa so po v četrtek objavljenih podatkih statističnega urada v kriznem letu 2009 ter v drugem in tretjem četrtletju 2010 rabljene nepremičnine izgubile približno toliko vrednosti, kot so je pridobile v obdobju stalne in hitre rasti v letih 2007 in 2008.

15 odstotkov je menda provizija, ki so si jo po poročanju britanskega časnika Guardian zaračunali v ameriški vojski, da so prekanalizirali denar, ki so ga zbirale številne države in je bil namenjen za vzpostavitev in urjenje afganistanske vojske. Obračunavanje provizije je postalo javno po objavi številnih dokumentov na spletni strani Wikileaks. Ja, pa ja ni menda kdo mislil, da ameriške misije po svetu poganja altruizem.

33 stopinj pod ničlo so merilne naprave namerile v sredo na Poljskem, kjer jih ob mrazu nebo zalaga še z neomejenimi količinami snega. Da bi nekoliko zmanjšali stroške in odpočili dežurne ekipe, so z lopatami oborožili 3000 zapornikov. Glede na debelo snežno odejo in zmrznjena tla upravniki zaporov upajo, da bodo zaporniki lopate uporabili zgolj za odmetavanje snega s cest, ne pa tudi zemljine izpod zaporniških celic.