S tem je zmagovalno mentaliteto nadvse uspešno prenesel tudi na svoje igralce, ki so v nabito polnih Stožicah znova zabeležili izredno pomembno zmago z 82:75 in si tako praktično že zagotovili pot med šestnajst najboljših moštev stare celine, ki jo zdaj lahko zaradi zmage Valencie proti Efesu Pilsnu prepreči le še manjši čudež.

Da je tokratni obračun izbran za tekmo tedna in da je prisoten celotni vrh evrolige, je bilo jasno že ob vstopu v garaže dvorane v Stožicah, kjer je kar mrgolelo policistov, dvorana pa je bila do pol ure pred začetkom dvoboja zatemnjena. Po poziranju direktorja evrolige Jordija Bertomeuja, direktorja Olimpije Janeza Rajglja in predsednika regionalne košarkarske organizacije ABA Radovana Lorbka, ki je hkrati tudi član odbora evrolige, pred fotografskimi objektivi, so na parket pritekli košarkarji Olimpije, ki so imeli na rokah ali nogah zavezane posebne rdeče vezalke v znak podpore specialnim olimpijcem. Ti so pred samim začetkom obračuna tudi prišli na parket, kapetan Olimpije Goran Jagodnik pa jim je tudi namenil nekaj besed. Gostje so v Ljubljano po pričakovanjih pripotovali izredno oslabljeni, saj so manjkali Pečerov, Mačiulis ter Petravičius, tako da je bilo v moštvu trenerja Piera Bucchija le deset igralcev.

V tretji minuti je po prodoru udarec v predel trebuha prejel Vlado Ilievski, ki je nekaj časa ležal na stožiškem parketu, nato pa v bolečinah odšel na klop in marsikateremu navijaču v dvorani ponudil razlog za skrb. Toda z makedonskim organizatorjem igre je bilo vse v redu, tako da se je v šesti minuti že vrnil na igrišče. V tem času so njegovi soigralci opravili imeniten posel, saj od četrte do devete minute nasprotniku niso dovolili doseči niti točke, po prvi četrtini pa je prednost Ljubljančanov znašala že kar lepih 12 točk (21:9). V nadaljevanju so zmaji sicer nekoliko popustili v obrambi, tako da so gostje prihajali do nekaj lahkih košev, a je zato še vedno dobro funkcioniral napad. Tako so gostitelji priigrano prednost iz prvih desetih minut varno držali v svojih rokah, pred odhodom na glavni odmor pa je navijače s petimi zaporednimi točkami na noge spravil Sasu Salin, ki je ob zvoku sirene zgrešil polaganje, potem ko je preigral praktično vse nasprotnikove igralce. V prvem polčasu je odlično igro prikazal Kenny Gregory, ki je 13 točkam dodal še šest skokov.

Po dobri igri v prvem polčasu si verjetno nihče ni predstavljal, da lahko gostje v tretji četrtini obrnejo rezultat. A zgodilo se je ravno to. AJ Milano je zaigral veliko bolj sproščeno v napadu, obramba Olimpije pa ni bila več tako trdna kot v prvem delu. Italijansko moštvo je tako med 13. in 16. minuto naredilo delni izid 13:0, četrtino pa dobilo s kar 25:9 in v odločilnih deset minut vstopilo s prednostjo šestih točk (57:51). Šermadini je z zabijanjem in prostim metom v 32. minuti zaostanek znižal na točko (58:59), a gostje se niso dali in kmalu je postalo jasno, da so si tokrat zmaji skopali globoko jamo. A tudi ta ni bila pregloboka. Igralci Jureta Zdovca so z borbeno igro nadoknadili razliko in na krilih zimzelenega Jagodnika gostom po novi napeti končnici niso dovolili, da kot prvi iz Stožic odnesejo zmago.