"Anja Čarman ima premaknjeno medvretenčno ploščico in jo v prihodnjih dneh čakajo različne terapije. Upam, da bo čim prej okrevala in spet začela s treningi," je povedal Pikec in še enkrat obžaloval, da se je njegova tekmovalka prejšnji teden poškodovala: "Po slabši poletni sezoni bi to tekmo nujno potrebovala. Izidi na treningih so bili dobri, na EP bi se po mojem mnenju lahko borila za medaljo, na SP bi nastopila v finalu, zdaj pa bo ostala brez teh potrebnih uvrstitev."

Slovenijo bo v Dubaju tako zastopalo 10 plavalcev: Peter Mankoč, Tjaša Vozel (oba Ilirija Ljubljana), Emil Tahirovič (Triglav), Damir Dugonjič, Tjaša Oder (oba Fužinar Ravne), Anja Klinar, Nina Cesar, Robi Žbogar (vsi Gorenjska banka Radovljica) ter Nina Sovinek in Katja Hajdinjak (obe Olimpija Ljubljana).

Vprašljiva tudi Klinarjeva

Po odpovedi triglavanke Anje Čarman je pod vprašajem tudi nastop radovljiške plavalke Anje Klinar na bližnjem svetovnem plavalnem prvenstvu v Dubaju. "V tem trenutku sem na bolniški in če se zadeve ne bodo izboljšale, me na SP ne bo," je v četrtek za STA povedala Klinarjeva.

Klinarjeva po vrnitvi z evropskega prvenstva v Eindhovnu, kjer je osvojila srebrno medaljo na 400 mešano, še ni bila v vodi. "Zelo sem prehlajena, imam težave s sinusi in vnetjem ušesa," je svoje zdravstveno stanje opisala plavalka Gorenjske banke Radovljice in dodala, da bo tudi ob morebitni poti v Dubaj težko ponovila dosežek z evropskega prvenstva, kjer je s 4:30,83 postavila tudi nov slovenski rekord. "V teh 14 dneh, ki so mi ostali, sem želela nekoliko dvigniti formo. Vsekakor se bo bolezen poznala," je še povedala plavalka.