Pri celotnem projektu šestega bloka termoelektrarne (Teš 6) ga kot ostale državljane skrbi, ko sliši, da se je cena tega projekta podvojila s 600 milijonov evrov na 1,2 milijarde evrov.

"To so izjemno velika sredstva in ko gre za tako povečevanje in pogodbene določbe, ki omogočajo zviševanje cene, potem je treba skrbno pregledati dosedanje delo in ugotoviti, ali so morebiti bile narejene napake, ki jih bomo morali prednostno odstranjevati in mogoče tudi projekt revidirati, najti kakšno revizijo tudi na pogodbeni ravni," je dejal predsednik. A je hkrati opozoril, da je to treba delati z veliko skrbnostjo in kolikor je mogoče hitro.

Poleg tega je po njegovih besedah potreben razmislek tudi z vidika energetske strategije in varstva okolja. Razmisliti je treba, kakšen projekt potrebujemo in koliko je sprejemljivo obremenjevanje naravnega okolja. Vendar pa je treba najprej "ugotoviti finančno zdravje, finančno vzdržnost projekta".

Tako se predsednik zavzema, da se problem obravnava v dveh stopnjah; da se najprej ugotovi, kako je z ekonomsko, finančno in pravno vzdržnostjo projekta. Ko se to ugotovi, pa se še enkrat oceni ekološko energetski vidik.

Na pripombo novinarja POP TV, da se zdi, da je za to šest let prepozno, je Türk odvrnil, da "nima časovnega stroja". Če bi ga imel, bi ga večkrat uporabil in bi kakšno temo zavrtel nazaj in bi potem lažje šli od začetka naprej. Ker pa ga nimam, je treba odločati v razmerah, ki jih imamo in na način, ki nam je dostopen, je dejal.