Dobiček iz rednega poslovanja na ravni skupine je dosegel 26,6 milijona evrov, kar je na letni ravni 64-odstotna rast, medtem ko je na ravni družbe znašal 16,2 milijona evrov, so po seji nadzornikov sporočili iz NKBM. Bilančna vsota skupine NKBM je konec septembra znašala 5,89 milijarde evrov in je za 1,8 odstotka večja kot konec leta 2009, medtem ko je obseg bilančne vsote matične banke znašal 4,81 milijarde evrov.

Konec septembra je imela NKBM na ravni skupine 455,8 milijona evrov kapitala oz. 5,7 odstotka več kot konec leta 2009. Kapitalska ustreznost banke je znašala 11,06 odstotka.

Na poslovanje sta po besedah predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča pomembno vplivala prestrukturiranje Credy banke in kriza v nepremičninskem sektorju. Kljub krizi tako banka kot skupina NKBM poslujeta dobičkonosno in sta dobro pripravljeni za mnoge izzive in priložnosti v prihodnosti, je dodal.

Skupina NKBM še naprej intenzivno uresničuje svoje strateške usmeritve; v začetku novembra je namreč odprla novo poslovalnico v Ljubljani, do konca leta pa načrtujejo odprtje še dveh, in sicer na Koroškem in v Gornji Radgoni.

"Skupina NKBM bo do konca leta 2010 in tudi v prihodnje sledila svoji strateški usmeritvi širitve na trgih, nenehno se bo trudila za čim bolj racionalno organiziranost tako bančnega dela kakor tudi celotne skupine z namenom skrajševanja odzivnega časa in zmanjševanja stroškov, predvsem pa s poudarkom na varnosti in ustreznosti finančnih rešitev za poslovne partnerje oziroma stranke," je še poudaril Kovačič.