Španski kolesar trdi, da je prepovedano sredstvo - v njegovem vzorcu, odvzetem med dirko, so našli sledi klenbuterola - zaužil nevede z mesom, ki ga je imel za kosilo.

Španski časnik El Pais je danes poročal, da je Wada opravila obširno preiskavo tako v mesnici kot v klavnici, od koder je izviral sporni kos mesa. Ugotovitve za Contadorja niso nič kaj spodbudne: v nobenem od drugih proizvodov niso odkrili nobene sledi klenbuterola, ki je sicer tudi v živinoreji prepovedano sredstvo za hitro pridobivanje teže živali.

Časnik se sklicuje tudi na študijo Evropske unije iz leta 2008, ki je zajela 300.000 vzorcev mesa in le v enem primeru našla sledi klenbuterola. V neki drugi študiji zagrebške univerze pa so ugotovili, da je vsebnost klenbuterola, če ga človek zaužije na način, kot trdi Contador, 200-krat večja kot je bila v primeru španskega kolesarja, je še zapisal El Pais.

Po podatkih časnika je Wadino poročilo Mednarodna kolesarska zveza (Uci) že predala španski zvezi, ki bo odločala o kazni Contadorju. Če ga bodo spoznali za krivega dopinškega prekrška, ga lahko doleti dveletna prepoved nastopanja.