Pred vami je tekma proti Valencii, ki jo morate dobiti. Čutite zaradi tega več pritiska?

Pritisk obstaja, a ni tako hud, da se z njim ne bi mogli spopasti. Morda je še večji na ramenih Valencie, saj oni enostavno morajo dobiti to tekmo in jim je morda še bolj pomembna kot nam. V soboto smo proti Širokemu odigrali vrhunsko, nato pa imeli prost dan. Spočili smo se, atmosfera v moštvu pa je odlična. Morda bolj kot pritisk čutimo nek užitek, ker vemo, da bomo spet igrali pred nabito polnimi tribunami. Odigrali bomo sproščeno, vsak bo dal od sebe svoj maksimum, pa kar bo, bo. Menim, da smo boljši in da bomo zmagali.

Kaj lahko poveste o Valencii?

Igrajo izredno hitro košarko. Dve sezoni sem preživel v španski ligi, zato vem, da gre za izredno neugodno moštvo. Omar Cook, ki se ga morda spomnite, ko je igral za Crveno zvezdo, je odličen igralec. Rafa Martinez je dober strelec, Victor Claver pa reprezentant Španije. Tu je še Duško Savanović, skratka imajo deset odličnih posameznikov. Ne smemo jih podcenjevati.

Moštvo zdaj mesec dni igra v polni postavi. Koliko ste se v tem času že uspeli uigrati?

Bolje se razumemo, povezali smo tudi določene akcije. A ni nam lahko, še vedno moramo veliko delati, da bomo prišli na raven, ki si jo vsi želimo. Dobro treniramo in se razumemo, zato smo tudi uspeli v tem obdobju nanizati nekaj dobrih rezultatov.

Kako ste zadovoljni z vašimi predstavami v dresu Olimpije?

Nisem najbolj zadovoljen, a če me trener Jure Zdovc na igrišču vsako tekmo pusti okoli trideset minut, to pomeni, da igram dobro. Poleg tega moštvo zmaguje, v klubu so vsi zadovoljni in posledično sem zadovoljen tudi sam. Nisem egoist, nikoli mi ni bilo pomembno, koliko točk dosežem. Glavno je, da dam svoj maksimum in da moštvo zmaguje. Veseli me, ko soigralcu asistiram za koš ali ko ga dosežem sam, a da bi vse podredil samo temu, pa ne.

Po prvi tekmi sezone proti Igokei ste zapadli v manjšo krizo.

Ni kriza, pač pridejo slabše tekme. Imamo deset igralcev in vsakič nekdo drug pride v ospredje. Kot sem rekel, je košarka moštvena igra. Skozi obrambo dodam svoj ključni del na parketu, kar je trenerju izredno pomembno. Skok, asistenca, tudi koš, a včasih se zgodi, da ti enostavno ne gre. Nekaj časa nisem mogel zadeti za tri točke, a mi je proti Širokemu to dvakrat uspelo in upam, da bom zdaj nadaljeval v tem ritmu.