"V zadnjem času sem z igralci opravil številne razgovore z namenom, da našo igro dvignemo na višjo raven. Prav nobeden od teh očitno ni zalegel in vse skupaj je odšlo predaleč. Zato je edina rešitev moj odstop, da se nekaj spremeni," je v včerajšnji klubski izjavi za javnost pojasnil Zvonimir Serdarušić, ki je pred dobrimi tremi tedni odstopil tudi kot selektor moške reprezentance Slovenije. Serdarušić je še vodil včerajšnji dopoldanski trening, večernega pa že trener vratarjev Herman Wirth, ki bo skupaj s Tomažem Ocvirkom začasna trenerska rešitev na celjski klopi.

Za razliko od Serdarušića, ki se je tako po prvem (reprezentančnem) kot drugem (klubskem) odstopu zavil v medijsko "ilegalo", se direktor Roman Pungartnik kljub neprijetni situaciji tudi tokrat ni skrival pred novinarji: "Po vrhunski predstavi v ligi prvakov proti Kielcam na Poljskem je ekipa začela padati in vse je šlo le še navzdol. Pri igralcih ni bilo več prave borbenosti, motiva in želje. Opravili smo veliko pogovorov na relacijah igralci-klubsko vodstvo, igralci-trener in trener-klubsko vodstvo, vse z namenom, da bi igralci dali od sebe maksimum. A na žalost se to ni zgodilo, zato je trener podal odstop, ki smo ga tudi sprejeli."

"Odstop me je močno presenetil. Nisem ga pričakoval," je priznal predsednik Tone Turnšek, ki se je zvečer sestal s člani najožjega klubskega vodstva. Na vprašanje, ali bi lahko že ta izredni sestanek prinesel ime novega trenerja (ulica kot najresnejše kandidate omenja Ivico Obrvana, Zdravka Zovka in Toneta Tislja), je Pungartnik že pred njim zatrdil: "Niti slučajno. Saj nismo 'kavbojski' klub, da bi že isti dan po odstopu enega trenerja pripeljali drugega. Najprej je treba ugotoviti, kako naprej: kdo so kandidati, kdo je na razpolago, kakšnega trenerja iščemo... Po tako slovitem trenerju, kot je Serdarušić, je težko najti primernega naslednika."