V 192. krogu dirke Texas 500 je bila izobešena rumena zastava, kar pomeni, da morajo dirkači voziti za varnostnim avtomobilom, prehitevanje pa je prepovedano. V tem obdobju ponavadi ne vidimo nesreč, tokrat pa je bil nepreviden Jeff Burton in je prehitro pripeljal v ovinek ter se pri tem zaletel v Jeffa Gordona, ki je vozil pred njim. Gordonu ni bilo pomoči in lahko je le nemočno opazoval, kako se mu približuje zid, ob katerem je tudi končal dirko.

To je štirikratnega prvaka v pokalu Sprint, ki je v karieri dosegel tudi že 82 zmag, tako razjezilo, da se je kar peš odpravil do Burtona, ki je tudi končal dirko in z njim začel fizično obračunavati. Ob prisotnosti varnostnikov in reševalcev ob progi sta bila "petelina" kmalu razdvojena. Posnetek soočenja dveh Jeffov si oglejte v videu.

"Naredil sem mu precej manj, kot sem imel sprva namen. Burton se lahko zahvali mojemu dolgemu sprehodu do njega, sicer bi se to precej drugače in slabše končalo zanj," je besno razlagal Gordon po dirki. Ko se je nekoliko ohladil pa je vendarle spregovoril bolj razumno in primerno velikemu šampionu serije Nascar: "Veste, Jeff Burton mi je zelo všeč kot dirkač in ga spoštujem. Sprejemam njegovo opravičilo in verjamem, da tega ni storil nalašč. Rekel mi je, da mu je žal, da je storil takšno napako. In to je to. Stvar je končana."

Burton pa je priznal svojo hudo napako in za reakcijo sploh ne krivi Gordona: "Ne krivim Gordona, ker se je tako razjezil. Tudi jaz bi se na njegovem mestu."