S prvimi tekmami v okviru srednjeevropske lige in slovenskega pokala tekmovalna sezona Blejcev že poteka, a tiste prave preizkušnje v ligi prvakov, čemur je pri ACH vse podrejeno, prihajajo na sceno čez slaba dva tedna. Blejce najprej čaka gostovanje pri poljskem podprvaku Jastrzebski Wiegel, le teden dni kasneje, natančneje 24. novembra, pa bo v dvorani Stožice prava poslastica z Budvansko Rivijero (v skupini je še Olympiacos). Za dvoboj s črnogorskim prvakov je vseh 12.500 vstopnic že pošlo, a ker so bile razdeljene brezplačno, obstaja določena nevarnost, da se vsi njihovi lastniki ne bodo pojavili v novi športni lepotici. "Upam, da bodo vsi tisti, ki so prevzeli vstopnice, res prišli v Stožice in nam vsem pričarali podobno vzdušje, kot je bilo na tekmi košarkarjev Olimpije," pravi kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Novi glavni trener Igor Kolaković od odgovornosti in visokih ciljev nikakor ne misli bežati. Kot selektor srbske reprezentance je uspehov navajen, tako da mu situacije, ko o zmagovalcu odločajo malenkosti, niso prav nič tuje. Še najbolj se pred novim izzivom boji pomanjkanja težkih tekem, ki so najboljši preizkus znanja: "Od vseh naših tekmecev, z izjemo Budvanske Rivijere, imamo mi premalo močne tekme v srednjeevropski ligi za pripravo na ligo prvakov. Edina prava tekmeca sta Aon hotVolleys in Innsbruck, s katerima moramo še igrati pred začetkom lige prvakov. Z do sedaj opravljenim moramo biti zadovoljni, in čeprav še nismo dolgo skupaj, smo se že precej dobro spoznali. V ekipi imamo precej dobrih igralcev in za vse je prostor, da se izkažejo," je razpredal Kolaković, ki poudarja, da bodo edini pravi pokazatelj dejanske kvalitete končni rezultati.

Za zdaj se črnogorski strateg še ni odločil za udarno začetno šesterico, sam pa je razložil zakaj: "Imamo 13 igralcev, ki lahko konkurirajo za mesto v prvi postavi. Ali bo začela ena šesterica ali druga, nima pravega pomena, saj morajo biti vsi pripravljeni, da dajo tudi s klopi svoj doprinos. Vsi igralci potrebujejo ritem igre, zato vsem dajem priložnost, saj če bi se že sedaj odločil za fiksno šesterico, to ne bi bilo dobro ne s fizičnega ne s psihičnega vidika."

Razumljivo lestvice pri zastavljanju ambicij ne misli spuščati niti predsednik kluba Rasto Oderlap: "Cilji ne morejo biti nižji od lanskih dosežkov. Zadnjih šest let vsako sezono napredujemo in verjamemo, da lahko tudi v letošnji. V ligi prvakov smo svojevrstna senzacija in pričakujem, da bomo upravičili svoj sloves."

Ekipa ACH Volleyja v novi sezoni nastopa v naslednji zasedbi: Andrej Flajs, Daniel Lewis, Kay van Dijk, Alen Šket, Vlado Petković, Matevž Kamnik, Adam Simac, Dejan Vinčić, Uroš Kovačević, Aleš Fabjan, Milan Rašić, Vid Jakopin in Matej Vidič.