"Po prvih dveh krogih je Union Olimpija prav gotovo največje presenečenje evrolige. Igrajo izredno dobro košarko. V obrambi so izredno agresivni, še posebno zaradi velike rotacije igralcev, pa tudi v napadu so izredno učinkoviti. Zaradi tega pričakujemo izredno težak dvoboj, poleg tega pa bo imela Olimpija za seboj polno dvorano vročekrvnih navijačev, kar nam bo še otežilo delo. Na vsakem položaju imajo kvalitetne igralce. Najbolj neugodni so, ko igrajo z Jagodnikom na poziciji štiri in Markoto na poziciji pet, saj lahko takrat vsak košarkar njihove peterke na parketu vrže za tri točke. To je nekaj, na kar moramo biti izredno pozorni. Olimpija se bori od prve do zadnje minute, zato pričakujem izredno težko tekmo," je pred obračunom pohvale na račun Olimpije stresal izkušeni strateg Panathinaikosa Željko Obradović.

Srbskemu trenerju prav gotovo nekaj preglavic povzroča poškodba Aleksandra Marića, ki je atensko moštvo okrepil poleti, ko je prišel iz beograjskega Partizana. Marić je poškodbo staknil na torkovem treningu Panathinaikosa, njegov drevišnji nastop pa je še pod vprašajem. Kljub temu ima Obradović pod košen na voljo še Iana Vougioukasa ter mladega Giorgosa Bogrisa, poleg tega pa je ruvanja v raketi vajen tudi 204 centimetrov visoki Mike Batiste. Posebno pozornost bodo morali Ljubljančani posvetiti Američanu Drewu Nicholasu, ki je najboljši strelec grškega moštva v prvih dveh krogih evrolige. Panathinaikos je uvodna obračuna v najelitnejšem evropskem tekmovanju dobil brez težav, saj je sprva v gosteh z 72:56 ugnal Valencio, nato pa pred domačimi gledalci s 74:60 še moskovski CSKA.

Prav odlična forma Panathinaikosa na začetku sezone najbolj skrbi trenerja Uniona Olimpije Jureta Zdovca: "So izredno uigrani. Dihajo kot eno in se izredno dopolnjujejo na parketu, tako da se jim bomo morali fizično čim bolje postaviti po robu. Pomembno bo, da se bomo hitro vračali v obrambo, saj Panathinaikos izredno veliko košev doseže iz polprotinapadov. To trenutno ni naša največja kakovost, saj imamo težave z vračanjem in komunikacijo. Drugega ne bi povedal. Imam neki recept, plan za Panathinaikos, a naj to ostane skrivnost za tekmo," je dejal Zdovc in nato še opozoril: "Zaradi šestih zmag na sedmih tekmah čutimo nekoliko več pritiska. Toda stojim na realnih tleh, saj vem, da je ta slika nerealna. Imamo še veliko problemov, ki jih poskušamo odpraviti. Moštvo se je šele pred kratkim zbralo, zato nas čaka še ogromno dela. Nekaterim igralcem je to težko, ker mislijo samo na tekme. A če želimo pomanjkljivosti odpraviti, moramo trenirati. Toda to je težko, ker časa ni veliko."

Obračun proti grškemu velikanu bo poseben za gruzijski center, Giorgija Šermadinija, ki je ravno iz Panathinaikosa do konca sezone posojen Unionu Olimpiji. Enaindvajsetletni košarkar, ki čuti nekaj bolečin zaradi grdega padca proti Partizanu v nedeljo, bo prav gotovo še posebno motiviran, da svojim delodajalcem dokaže kvalitete. Če želijo Ljubljančani upati na uspeh, potem bodo morali izboljšati skok, ki v zadnjih nekaj tekmah ni deloval tako, kot bi si želel Zdovc: "Skok je naš problem, ki je povezan z agresivnostjo v obrambi in energijo. Če stojimo, gledamo in ne rotiramo dobro, potem vedno nekdo zamudi v obrambi in tudi do skoka ne pridemo. Vse to je povezano. Skok je v veliki meri tudi navada igralcev. Določeni gredo na skok, nekateri ne. Nekaj naših igralcev te navade nima in jim poskušam to vsiliti. Na pripravljalnih tekmah smo imeli Vrkića, ki je šel vedno na skok, a zdaj nima minutaže, da bi to kvaliteto dokazal. Tu imamo probleme. Pomembna pa je tudi utrujenost, saj smo v težkem ritmu. Veliko igralcev igra preveč in so utrujeni. Moštvo moramo osvežiti in nato z vsemi silami napasti Panathinaikos."

Preberite tudi:

Obiskovalci, pozor! Ob prireditvah v okolici Stožic spremenjena prometna ureditev, ki začne veljati že za današnjo košarkarsko tekmo