Stečajni upravitelj Infonda Holdinga Marko Zaman bo namreč že v kratkem poplačal njihove celotne terjatve. To pomeni, da bo pet nekdanjih zaposlenih v Infondu Holdingu dobilo skupaj slabih 171.000 evrov plač in odpravnin, od česar samo Rutar okoli 60.000 evrov.

Kdaj bodo vsaj del terjatev dobili poplačani tudi preostali upniki, med katerimi so največje družbe iz Skupine Pivovarna Laško, za zdaj še ni mogoče napovedati. Poplačilo upnikov bo namreč v veliki meri odvisno predvsem od razpleta tožbe, ki jo je proti Infondu Holdingu vložil Center Naložbe. Ta namreč zahteva ločitveno pravico na šest milijonov evrov vrednem paketu delnic Mercatorja in Pivovarne Laško, kar pa Zaman oporeka.

Kot smo razkrili v Dnevniku, je Infond Holding septembra lani na Center Naložbe neodplačno prenesel za okoli 2,5 milijona evrov delnic Pivovarne Laško in na ta način zaprl manjši del terjatev do Infonda Holdinga. Center Naložbe je nato te delnice neodplačno prenesel na Kolonel, ki pa jih je moral po nekaj mesecih lastništva vrniti Infondu Holdingu. Podoben manever so v verigi podjetij, prek katerih je Boško Šrot obvladoval Pivovarno Laško, poskušali izvesti tudi s štirimi milijoni evrov Mercatorjevih dividend, vendar so upniki Infonda Holdinga z Zlato Moneto II in družbami iz Skupine Pivovarna Laško na čelu to preprečili.