Spomnimo, da je pred dvema tednoma v isti oddaji Simona Dimic, nekdanja vodja kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, zatrdila, da Vegradovi delavci niso sodelovali pri obnovi njene hiše. Tovšakova je včeraj pojasnila, da je Dimičeva za obnovo hiše plačala pošteno ceno, sicer pa se z njo ni nikoli srečala in je prosila za uslugo. 

Na vprašanje voditelja oddaje Uroša Slaka, ali je Vegrad nekdanjemu direktorju policije in zdajšnjemu šefu varnosti pri Mobitelu Marku Pogorevcu odpisal 100.000 evrov kupnine za stanovanje, ker je vpliven, je Tovšakova odgovorila, da ko se bo pregledala dokumentacija, se bo ugotovilo, da niso bile storjene nobene nepravilnosti. »Kot sem seznanjena, Vegradova prodajna služba ni končala vseh del in odpravila napak. Če se bo to dokončalo, bo kupnina plačana,« je povedala. Tovšakova je tudi zatrdila, da Vegrad ni nikoli posloval s Pogorevčevim podjetjem Aurelia. »Včeraj sem prvič slišala za to podjetje. Niti Vegrad niti Hilda Tovšak osebno nista nikoli poslovala s tem podjetjem.« Ali je Pogorevc na kakršen koli način lobiral za Vegrad, odprl vrata do kakšnega direktorja in zato dobil stanovanje ceneje, se je glasilo Slakovo vprašanje. »Gospod Pogorevc, kot mi je znano, ni politična osebnost, je le uslužbenec v Mobitelu,« je odgovorila. Sicer pa Tovšakova zagotavlja, da nima nobenih računov v tujini in da je preprost človek.

Premier Borut Pahor je včeraj pojasnil, da je od pristojnih ministrstev zahteval poročilo o Vegradu, ki bo poleg gospodarskega vključevalo tudi druge vidike.

sebastjan.morozov@dnevnik.si