Projekt pripravlja Mladinska mreža MaMa, pomeni pa organizacijo dogodkov, kjer se bodo srečali mladi in tisti, ki odločajo, kaj je treba storiti za izboljšanje področja dela in zaposljivosti mladih v lokalnih skupnostih.

Mladi morajo namreč pokazati, da jim ni vseeno in da je dostop do dela osnovna pravica mladega, zdravega in ambicioznega človeka, ki si želi ustvariti lasten dom in se ob primernem času osamosvojiti, poudarjajo v organizaciji MaMa. Pokazati morajo tudi, da se želijo uveljaviti na trgu dela in spreminjati sedanjost ter opozoriti, da je vprašanje dela za mlade ključno vprašanje, ki je namenjeno v razmislek in delovanje vsem v državi. Trenutno stanje v Sloveniji namreč kaže, da je velik delež mladine zaposlen za določen čas, kamor spada tudi delo prek avtorskih in drugih pogodb.

Če se ne žijo s tem kar sprijazniti, morajo iti mladi v akcijo. V MaMi pravijo, da je treba s spremembami začeti po korakih, zato je lokalni dogodek projekta Delo za mlade! uvod v nadaljnje razmišljanje in delovanje na področju zaposljivosti mladih, ki se bo še letos razširilo s pomočjo regionalnih in nacionalnega dogodka.

Več informacij o dogodku in akciji se nahaja na spletni strani www.mc-velenje.si.