Zadnji predsednik Union Olimpije Dušan Mitič je sicer odstopil že marca, od takrat pa je bilo pedsedniško mesto nezasedeno. Začasno je predsedniško funkcijo opravljal ljubljanski podžupan Jani Möderndorfer.

Dolgo iskanje novega predsednika, pri katerem je vidno sodeloval tudi župan Ljubljane Zoran Jankovič, naj bi bilo sedaj končno pri koncu. Novi predsednik Olimpije naj bi tako postal Igor Mervič, drektor Spara, ki naj bi klubu ob pomoči drugih gospodarstvenikov prinesel tudi 8 milijonov evrov prepotrebne finančne pomoči. Šlo naj bi za projekt, kjer bi sodelovalo kar 10 podjetij, ki bi skupno finančno podprli ljubljanskega evroligaša. Direktorji teh podjetij naj bi kot eno od zahtev za sodelovanje navedli, da naj na mestu direktorja kluba ostane Janez Rajgelj, ki od ponovnega prihoda v klub uspešno izboljšuje stanje pri Union Olimpiji.

Poleg Merviča naj bi bil med kandidati tudi generalni direktor Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, ki pa je že nekaj časa nazaj obljubil svojo zvestobo slovenskim hokejistom in je naposled prejšnji teden tudi zares postal predsednik Hokejske zveze Slovenije.