»Res je, da sem miren človek, ki ne mara konfliktov. Vendar tisti, ki me poznajo, vedo, da sem tudi zelo odločen. Zato ni strahu, da bi kdor koli drug namesto mene vodil občino,« je takoj po zmagi povedal Bossman. Mnogi se namreč bojijo, da bo Bossman le orodje v rokah oblasti željnih lokalnih povzpetnikov. 

»Vsak, ki prvič postane župan, ne ve kaj dosti o vodenju občine. Ampak to ni nobena ovira, saj se hitro učimo. Zanašam se tudi na dobro ekipo,« je še rekel Bossman, ki je obljubil, da bodo na prvem mestu vselej potrebe občanov. Meni, da je bila največja napaka Tomaža Gantarja, da je staro mestno jedro zaprl za promet, še preden je našel rešitev za tamkajšnje prebivalce. To sicer ne pomeni, da bo sam v mesto spet spustil avtomobile, bo pa poskušal uvesti čim več avtobusov, ki bodo povezovali parkirišče pred Piranom z mestnim jedrom.

»Želim pa si tudi spremeniti način delovanja občinske uprave,« je še povedal Bossman. Ali to pomeni, da bodo sledile kadrovske zamenjave na ključnih mestih? »Tiste, ki so delali dobro, bom z veseljem zadržal. Če pa s kom ne bom zadovoljen, bodo zamenjave nujne. Pri tem pa želim poudariti, da ljudi ne bom delili na vaše in naše,« je še povedal Bossman, ki bo poslej imel ambulanto le enkrat tedensko. Bossman je namreč izredno priljubljen zdravnik splošne prakse.

V medicino pa se ponovno vrača dosedanji piranski župan Tomaž Gantar, sicer urolog. Zavrača govorice, da ga pri koprskem županu Borisu Popoviču že čaka stolček direktorja koprskega zdravstvenega doma, prav tako trdi, da se ne bo več podal v lokalno politiko, čeprav je bil pred nastopom funkcije v Piranu tudi koprski podžupan pri Popoviču.

»S politiko sem opravil. Sicer sem vselej trdil, da nisem politik, ampak zdravnik,« je vidno razočaran dejal Gantar, ki obžaluje, da občani niso nagradili njegovega truda. Ponosen je predvsem na garažno hišo, s katero so iz mestnega jedra umaknili promet in na prenovljen Tartinijev trg. Gantar zanika, da je bil voden s strani koprskega župana Borisa Popoviča in da mu je županski stolček odneslo tudi povezovanje z lokalnimi gostinci in gradbinci.

Gostinec Boro Popovič je namreč v času Gantarjevega mandata uredil več lokalov na najelitnejših lokacijah v središču Portoroža, vendar Gantar zanika, da mu je delal prijateljske usluge. Prijateljske naveze pa zanika tudi Peter Bossman, ki je bil v predvolilni kampanji deležen očitkov, da bo v središču Portoroža poslej glavni gostinec Vejsil Hot. »Hota ne poznam, vesel pa sem, da je njegova nečakinja kandidirala na moji listi, saj je zelo sposobna podjetnica,« je dejal Bossman.

Piran je torej spet v rokah stranke SD, prav tako pa je SD slavila v Izoli, kjer je Tomislava Klokočovnika premagal neodvisni kandidat Igor Kolenc, ki je imel močno podporo izolske SD in poslanke Brede Pečan. Obala se je torej spet nagnila na levo, trd oreh ostaja le še Koper, kjer ima vsaj za zdaj še prevlado Boris Popovič.