The Doors Alive iz Velike Britanije ustvarjajo zvok, izgled, prisotnost in realistični občutek 60. let prejšnjega stoletja, ki občinstvo popelje nazaj v čas uspešnic legendarnih kalifornijskih rock gurujev The Doors. Na koncertu ne bo manjkalo največjih uspešnic, kot so "Light My Fire", "When The Music's Over", "Riders On The Storm", "The End" in mnogih drugih The Doors "zimzelenčkov", so sporočili iz agencije Antonov.

The Doors Alive igrajo ritmično nalezljive melodije s hipnotičnim zvokom orgel, grobo blues kitaro, rednimi, poenostavljenimi ritmičnimi vzorci in z bariton glasom recitirajo poezijo Jima Morrisona. Pevec Willie obvladuje glas in videz Jima Morrisona iz kasnejšega obdobja delovanja skupine.

Smrt Jima Morrisona 3. julija 1971 v Parizu pri starosti 27 let ostaja skrivnost, saj obdukcija ni bila opravljena, uradni vzrok pa naj bi bil srčni napad. Njegova želja je bila, da bi se ga spominjali kot pesnika. Bil je človek, ki nikoli ni znal sprejemati kompromisov, perfekcionist, ki je trmasto želel uresničiti vsako zamisel do konca.

Člani skupine The Doors Alive težijo k temu, da bi izvajali zvok, kakršen je bil lasten Doorsom. Zato uporabljajo inštrumente, na kakršne so igrali originalni člani.