Bertoncelj se je sicer prvič v karieri na svetovnih prvenstvih skozi kvalifikacije uvrstil med najboljšo osmerico na konju z ročaji, a se mu sestava tokrat ni posrečila.

V prvi današnji finalni odločitvi dneva je elegantni Japonec Kohei Učimura na parterju osvojil še svojo tretjo kolajno tega prvenstva in mnogobojskemu zlatu ter ekipnemu srebru dodal še eno srebrno odličje. Z oceno 15,533 točke je zaostal le za Grkom Elefteriosom Kosmidisom (15,7), ki je bil tokat neulovljiv, tretji pa je bil Britanec Daniel Purvis (15,366).

Telovadke so se najprej pomerile v finalu preskoka, zmago pa je slavila Američanka Alicia Sacramone (15,2) in na svetovnem prestolu nasledila rojakinjo Kaylo Williams. V svojo zbirko kolajn je tako po srebru iz leta 2006 in dveh bronih (2005, 2007) na tem orodju končno dodala še svetovni naslov. Ruski tabor je sicer vložil uradni protest, a nič ni pomagalo in na novo okronana mnogobojska kraljica Alija Mustafina (15,066) se je tokat morala zadovoljiti s srebrom. Tretja je bila Brazilka Jade Barbosa (14,799).