Nedelja, 24. oktobra

Potekal bo drugi krog lokalnih volitev, ob pol enajstih dopoldne pa se bo začel 15. Ljubljanski maraton.

Ponedeljek, 25. oktobra

V okviru meseca oblikovanja bodo v prostorih Id:doma na Slovenski cesti v Ljubljani odprli razstavo Foodjects, na kateri bodo predstavili sodobno špansko oblikovanje za dom.

Parlamentarni odbor za proračun bo zbral in ocenil predloge iz dosedanje razprave o državnih proračunih za prihodnje in za leto 2012.

Torek, 26. oktobra

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo nastopila Newyorška filharmonija, najstarejši simfonični orkester v ZDA. Na vnovični nastop pri nas se bodo vrnili pod taktirko novega glasbenega vodje, dirigenta Alana Gilberta, izvedli pa bodo dve deli Richarda Straussa in Brahmsovo četrto simfonijo.

Še ena poslastica se tega večera obeta v Cankarjevem domu: v okviru Cankarjevih torkov bo nastopila novozelandsko-britanska jazz-punk-dance zasedba Aronas, ki z nenavadnim glasbenim spojem klavirja, plemenskih ritmov, udarnega basa in jeklenih bobnov osvaja odre po vsem svetu.

Poslanci bodo z glasovanjem o predlogu zakona o malem delu in o priporočilih varuhinje človekovih pravic končali redno zasedanje.

Sreda, 27. oktobra

Na tretji seji se bo sestala ustavna komisija in obravnavala predlog za začetek sprememb treh členov ustave, ki zadevajo ustavno sodišče.

Četrtek, 28. oktobra

Komisija, ki pod vodstvom poslanke SD Melite Župevc preiskuje politična ozadja predvolilnega izhajanja brezplačnikov Ekspres in Slovenski tednik, je na pričanje poklicala predsednika uprave Pošte Slovenija Aleša Hauca, odgovorno urednico brezplačnika Ekspres Barbaro Smisl ter še enkrat šefa podjetja Progresija, ki je izdajalo brezplačnik Slovenski tednik, Andreja Lasbaherja.

Gorenakov notranjepolitični odbor pa bo nadaljeval prekinjeno razpravo o sumih SDS, da policija maja letos pred parlamentom zaradi političnega pritiska ni razgnala študentov in dijakov.

Petek, 29. oktobra

V cerkvi Marijinega Brezmadežnega srca v Great Missendenu v Veliki Britaniji bo potekala spravna slovesnost z mašo v spomin na slovenske žrtve, ki jih je britanska vojaška oblast po koncu vojne 1945 iz Avstrije izročila v roke jugoslovanskih komunističnih oblasti. Spominsko mašo bodo opravili škof iz Northamptona, ljubljanski nadškof in metropolit ter škof anglikanske skupnosti iz Buckinghama. Spravne slovesnosti se bo udeležila tudi direktorica Študijskega centra za narodno spravo mag. Andreja Valič.