Kot so sporočili iz T-2, sklepi sodišča pomenijo, da morajo imeti na svojih računih blokirane zneske, ki jih vtožuje Telekom Slovenije, in sicer do konca sodnih postopkov. To lahko po njihovih pojasnilih pomeni tudi pet ali še več let, ne glede na to, ali bo Telekom Slovenije v postopkih sploh uspel izkazati, da mu T-2 te zneske dolguje.

Sodišče je namreč na predlog Telekoma Slovenije prepovedalo bankam, da z računov, ki jih ima odprte družba T-2, izplača sebi ali komu drugemu po njenem nalogu zneske v višini 1,26 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v enem oz. 6631 evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v drugem postopku.

"Takšen sklep sodišča pomeni dobesedno onemogočanje poslovanja družbe T-2, pa tudi katerekoli druge gospodarske družbe," so prepričani v T-2, kjer verjamejo, da bodo v pravdnih postopkih uspeli.

Ob tem so opozorili, da sklep "predstavlja izjemno nevarno pravno prakso, saj bodo na tej osnovi upniki lahko množično vlagali podobne predloge v primerih, ko so sklepi o izvršbi na podlagi verodostojne listine razveljavljeni in se postopek nadaljuje v pravdnem postopku, če bodo le nakazali, da je dolžnikovo finančno stanje slabo".

V T-2 lahko tudi uspejo

Kot so poudarili, je pri tem pomembno, da sodni postopek še ni končan in se bo lahko končal tudi tako, da bo dolžnik, torej T-2, uspešen.

"Zloraba pravnega sredstva s strani Telekoma Slovenije se kaže tudi v tem, da bi lahko predlagal zavarovanje z drugim premoženjem T-2 (npr. omrežja), predlagal pa je ravno blokado finančnih sredstev na računih T-2, čeprav se Telekom Slovenije zaveda, da to pomeni onemogočanje poslovanja družbe," so prepričani v T-2, kjer pričakujejo, da bo sodišče o ugovoru odločilo "najmanj enako hitro, kakor je odločilo o predlogih Telekoma Slovenije".

Ne glede na potek pravnih postopkov T-2, kot so izpostavili, svojim uporabnikom storitve zagotavlja nemoteno.

Po njihovem mnenju skuša Telekom Slovenije z "zlorabo procesnih pravic svojega največjega konkurenta potisniti v stečaj in to ne glede na dejstvo, da T-2 proti Telekomu Slovenije vodi odškodninsko tožbo v višini prek 100 milijonov evrov".