Kitajska zasedba se je v dvorani Ahoy letos predstavila s povsem pomlajeno postavo (Lu Bo, Feng Zhe, Zhang Chenglong, Chen Yibing, Teng Haibin, Yan Mingyong), saj je glavni trener doma pustil številne obraze, ki so bili nosilci ekipe v minulih "zlatih" letih kitajske gimnastike - ta je bila povsem dominantna. A vzhajajoče zvezde svetovne gimnastike so kljub mladosti blestele.

Strokovno vodstvo kitajske ekipe na Nizozemsko ni pripeljalo kar treh svetovnih prvakov z zadnjega prvenstva v Londonu - doma so morali ostati branilci naslovov Zhang Hongtao (konj z ročaji), Wang Guanyin (bradlja) in Zou Kai (drog). Največje vprašanje je bilo, ali je bila odločitev vodstva pravilna, da je v tako kratkem času povsem pomladilo ekipo, še sploh, ko je zamenjalo olimpijskega prvaka na parterju in drogu Zou Kaija z novincem Zhang Chenglongom. Ta se je na drogu sicer oddolžil z odličnim nastopom in bo v nedeljski finale vstopil z najvišjo oceno, a na parterju se ni izkazal.

Kitajski telovadci so se na konju brez Zhang Hongtaa zanašali predvsem na Teng Haibina, olimpijskega prvaka na tem orodju iz Aten leta 2004, a se mu sploh ni uspelo uvrstiti v finale, tako da med najboljšo osmerico - med elito se je prvič v karieri uvrstil tudi Sašo Bertoncelj - v soboto ne bo nobenega kitajskega telovadca, prav tako niso blesteli na preskoku, zato pa sta jim levji delež k ekipnemu zbiru na krogih prinesla olimpijski zmagovalec Cheng Yibing in svetovni prvak Yan Mingyong, na bradlji, paradnem orodju Mitje Petkovška, ki je letos po napaki med sestavo s 14. mestom za las zaostal za finalom, pa sta blestela Feng Zhe in Teng Haibin.

Prvenstvo se bo v petek nadaljevalo s finaloma kraljevske discipline mnogoboja tako v moški kot ženski konkurenci.

* Izidi, SP:
- moški, finale ekip:

1. Kitajska 274,997 točke
(Lu Bo, Feng Zhe, Zhang Chenglong, Chen Yibing, Teng Haibin, Yan
Mingyong)
2. Japonska 273,769
(Tacuki Nakašima, Kohei Učimura, Kodži Uemacu, Kodži Jamamuro,
Kenja Kobajaši, Kazuhito Tanaka)
3. Nemčija 271,252
(Philipp Boy, Fabian Hambüchen, Thomas Taranau, Evgeni Spiridonov,
Sebastian Krimmer, Matthias Fahrig)
4. ZDA 268,012
5. Francija 263,468
6. Rusija 263,170
7. Velika Britanija 261,103
8. Južna Koreja 259,952