Tako za bele kralje iz Madrida kot za črno-bele hudiče iz Milana so skozi zgodovino igrali premnogi najboljši nogometaši v zgodovini, ki so igrali na številnih zgodovinskih obračunih, a največji pečat obema velikanoma dajejo lovorike. V prvi vrsti tiste v ligi prvakov, kjer jih ima Real devet, Milan sedem, prav nihče pa jih nima več.

Ko se pomerita Real in Milan, si nasproti kot po pravilu stojijo stari znanci ter prijatelji, a tudi sovražniki. Kaka, ki še vedno okreva po operaciji kolena, tokrat ne bo glavna tarča pozornosti. To vlogo sta prevzela Zlatan Ibrahimović in Jose Mourinho. Prvi je še lani igral za Barcelono in predlani poslušal navodila Mourinha pri Interju, s čimer se samo po sebi postavlja vprašanje, zakaj je v ospredju tudi portugalski trener (čeprav so redke ostale situacije, ko ni v ospredju).

"O meni in Ibri se preveč govori. Igrali bomo proti ekipi in ne samo proti enemu igralcu. Ibro v Italiji zelo dobro poznajo, dobro ga poznam tudi jaz, drugače pa je v Španiji, kjer vanj nimajo zaupanja," umirja Jose Mourinho. Predvsem španski mediji namigujejo, da bo Milan v španski prestolnici zaigral zelo ofenzivno, kar Mourinha ne moti, a le v enem primeru: "Trener Milana lahko na igrišče pošlje deset napadalcev, a me ne bo prav nič strah, razen če med njimi ne bo Inzaghija." Nato je Mourinho sedmi sili naklestil še nekaj biserov v svojem slogu, češ da bo dan po tekmi ne glede na rezultat v vsakem primeru prišla sreda, svojo zgodovino pri Interju, kjer je osvojil vse, kar se da, pa je komentiral kratko in jedrnato: "Vem, da se je Galliani letos poleti zahvalil Perezu z besedami: 'Hvala, ker si ga (Mourinha, op. p.) odpeljal v Madrid'."

V taboru Milana se še kako radi spominjajo lanske sezone, ko so nepričakovano v gosteh pri Realu prišli do zmage (3:2), čeprav so bili v precej slabši formi kot letos in so imeli na papirju slabšo ekipo. "Igrati bomo morali zelo moštveno, skoncentrirano in tehnično dovršeno. Če bomo le za trenutek popustili, nas bo Realov napad takoj kaznoval," je dejal trener Milana Massimiliano Allegri, ki bo imel največ dela s pripravo obrambne taktike za Ronalda, ki je v zadnjih dveh tednih znova našel vrhunsko formo: "Nedvomno gre za izjemnega nogometaša, ki vedno dela razliko, a nikakor ne bomo smeli pozabiti na ostale, kot so Higuain, Di Maria, Özil in Alonso."