Film je ljubezenska zgodba, ki se sicer začne tako, da srbski vojak posili muslimansko dekle, ta pa se kasneje vanj zaljubi, so poročali sarajevski mediji.

Dovoljenje za snemanje filma je Angelina Jolie sicer že imela, vendar pa ga je minister BiH za kulturo in šport Gavrilo Grahovac po srečanju z aktivistično skupino "Ženske - žrtve vojne" danes umaknil. Članice skupine, ki združuje ženske, ki so bile med vojno v BiH žrtve spolnega nasilja in posilstev, scenarija sicer niso videle, trdijo pa, da je zgodba filma nesprejemljiva in da bi lahko povzročila žrtvam posilstev še več duševnih bolečin.

Grahovac je po sestanku z aktivistkami povedal, da Joliejeva dovoljenja za snemanje filma ne bo dobila, dokler oblasti BiH ne dobijo scenarija filma, v katerem zgodba ne bo takšna, kot so jo opisovali mediji.

Grahovac je sicer izrazil obžalovanje, da oblasti BiH ne morejo popolnoma preprečiti snemanje filma, ki žali tako veliko število žrtev, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Angelina Jolie je sicer "Ženskam - žrtvam vojne" že prejšnji teden poslala pismo, v katerem jih je prosila, naj ne sklepajo prehitro, še posebej ne, preden so sploh videle film. Predlagala je, da bi se sestala s članicami skupine in se z njimi pogovorila o vsebini filma, vendar pa je skupina to zavrnila, dodaja Hina.

Angelina Jolie je svoj film začela snemati v začetku meseca na Madžarskem.