"Tekma je dokončno odpovedana. To je bila odločitev sodnika, ki edini lahko na igrišču sprejme takšen sklep," je za italijansko televizijo RAI dejal generalni sekretar italijanske nogometne zveze Antonello Valentini.

Za zdaj še ni znano, kakšna bo nadaljnja usoda tekme, najverjetneje pa jo bo evropska krovna zveza za zeleno mizo registrirala z izidom 3:0 za Italijo.

Srbski navijači so že pred dvobojem na teren in na tribune stadiona Luigi Ferraris v Genovi zmetali precej pirotehnike, nekaj posameznikov pa je začelo celo rezati ograjo, razbili pa so tudi steklene pregrade med posameznimi sektorji. Policija je posredovala tudi s solzivcem, zato so se nogometaši obeh ekip umaknili nazaj v slačilnice in se na igrišče vrnili šele čez pol ure.

A tudi po preloženem začetku tekme se razmere na tribunah niso umirile, srbski navijači so spet začeli na igrišče metati pirotehnične predmete in sodnik Craig Thomson iz Škotske je po sedmih minutah tekmo prekinil.

Srbski mediji poročajo še, da so srbski navijači že pred tekmo napadli vratarja svoje ekipe Vladimirja Stojkovića, ko je vstopal na avtobus. Takrat resnega incidenta še ni bilo, a Stojković nato ni želel igrati in je namesto njega med vratnici stopil Željko Brkić.