Hitri in borbeni igralec na desnem boku igra v majici z državnim grbom v ritmu bundeslige in s svojim pristopom navdušuje tudi ženski del slovenske navijaške armade. Nekatere podaje pred gol, posebno tista, iz katere je Slovenija preko Matavža v petek v Stožicah dosegla prvi gol proti Ferskim otokom, so bile v slogu Brazilca v dresu Barcelone Danija Alvesa.

Po tekmi s Ferskimi otoki ste imeli težave zaradi poškodbe prsta na nogi.

Dobil sem neprijeten udarec, a je vse že normalno. Že v nedeljo sem normalno treniral, zato bom pripravljen na težko bitko.

Kam na lestvici pomembnosti uvrščate gostovanje v Talinu?

Zelo visoko, saj gre za eno odločilnih tekem v kvalifikacijah. Ker je zadnja v letošnjem letu, so tri točke nujnost, da bomo imeli dobro izhodišče za odločilne dvoboje v prihodnjem letu. Estonci imajo kakovostno zasedbo, sicer ne bi imeli že šestih točk, zato se bomo morali potruditi, da uresničimo naš oktobrski načrt o šestih točkah.

Ogledali ste si posnetek tekme v Beogradu, kjer je Estonija senzacionalno premagala Srbijo.

Ni pomembna le estonska zmaga v Beogradu, tudi proti Italiji so vodili, nato pa prejeli dva gola iz kotov, pred tem pa premagali Ferske otoke. Estonska igra je kompaktna, imajo kakovostne posameznike, ki so sposobni vsak trenutek doseči gol. Estonci imajo visoke igralce v obrambi, njihova odlika sta fizična moč in ostrina v dvobojih. Slovenija bo morala zgostiti igralni prostor, igrati odločno, na njihovo agresivnost odgovoriti vsaj z enako mero in biti nevarna za gol.

S kakšnim izidom bi bili zadovoljni?

Zmaga z 1:0 bi bila sanjski izkupiček. S tremi novimi točkami, skupaj pa sedmimi, bi imeli odlično izhodišče za spomlad in bili na pravi poti v kvalifikacijah za EP.