Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, bo uprava svoje delo nadaljevala v dobro družbe in novim članom nadzornega sveta podrobno predstavila poslovanje družbe. Kot trdijo v upravi, Pošta Slovenije od začetka mandata posluje uspešno, kar po po njihovih navedbah dokazujejo vsakoletni poslovni rezultati, ki še nikoli v zgodovini podjetja niso bili tako dobri.

Kot primer navajajo poslovanje družbe v letu 2009, ko je Pošta Slovenije kljub gospodarski krizi dosegla skoraj 19 milijonov evrov čistega dobička. "Poslovni rezultati družbe in opravljene revizije poslovanja tako dokazujejo, da poslovodstvo vodi Pošto Slovenije uspešno, pregledno in zakonito," so sklenili.

Vlada je sicer minuli četrtek razrešila nadzorni svet Pošte Slovenije. Kot je takrat pojasnila ministrica za gospodarstvo Darja Radić, nadzorniki ne uživajo več zaupanja države kot lastnika. Radićeva se je za zamenjavo nadzornikov Pošte Slovenija odločila zaradi ugotovljene kršitve zakona o določitvi plače poslovodnih oseb pri družbah v pretežni državni lasti.

Na novinarsko vprašanje, kaj zamenjava nadzornikov pomeni za generalnega direktorja pošte Aleša Hauca, je Radićeva minuli teden odgovorila, da lahko država kot lastnik menja le člane nadzornega sveta. Kaj bodo naredili nadzorniki, pa je po njenih besedah njihova stvar.

Mediji so medtem že začeli ugibati, da se z menjavo nadzornikov dejansko že pripravlja teren za menjave v poslovodstvu, nekateri pa so pisali tudi o možnosti Haučevega odstopa s čela Pošte Slovenije.