Na zaprtem velodromu pri Brescii v Italiji je postavil nov svetovni rekord v 24-urnem kronometru, ki zdaj znaša 903,765 kilometra (povprečna hitrost 37,66 kilometrov na uro), ter hkrati postavil še rekord v najhitreje s kolesom prevoženih 1000 kilometrih (27 ur, 31 minut, 9 sekund).

Ker je Marko Baloh startal izjemno hitro, je "spotoma" izboljšal še dva krajša rekorda Ultramaratonske kolesarske zveze (UMCA) - v najhitreje prevoženih 200 miljah in v 12-urnem kronometru na zaprtem velodromu.

Nad poskusom postavljanja rekordov so bdeli sodniki dveh organizacij, Ultramaratonske kolesarske zveze in Guinnessove knjige rekordov. Oba rekorda sta še neuradna, saj obravnava papirjev in dokaznega materiala običajno traja še nekaj časa.

"Leta 2008 sem postal svetovni rekorder v 24-urnem kronometru na odprtih stezah na hipodromu Polena v Lenartu. V manj kot idealnih pogojih (orkansko močan veter podnevi) sem takrat prevozil 890 kilometrov in prišel zelo blizu 900 kilometrom, to je magična meja, o kateri še pred nekaj leti nihče ni upal niti razmišljati. Sam pa sem to vzel za izziv in letošnjo sezono povsem podredil temu cilju. Priprave so potekale po načrtih, podobno kot prejšnja leta priprave na RAAM, le da sem letos dodal več treningov hitrosti na kronometrskem kolesu, prvič pa sem se pripravljal tudi v višinski sobi na Rogli, kar je verjetno dodalo potrebno piko na i. Vožnja je potekala bolj ali manj po predvidevanju, startal sem zelo hitro, da sem si nabral nekaj prednosti. Prvih 12 ur mi je šlo res fenomenalno in uspel sem tako rekoč mimogrede izboljšati še rekorda na 200 milj in 12 ur. V 27 urah in pol, kolikor je trajala vožnja, so bile seveda tudi krize, ki sem jih letos premagoval z mislijo na tragično in prezgodaj preminulega prijatelja Jureta Robiča, ki je v mojo sposobnost preseči 900 kilometrov verjel celo bolj kot jaz sam. Zato rekord posvečam njemu," je povedal Marko Baloh.