Ponedeljek, 11. oktobra

V južnoafriški prestolnici Johannesburg se bo začela konferenca o afriškem kmetijstvu, na kateri bodo voditelji držav v regiji, vlagatelji, proizvajalci in drugi visoki predstavniki agrikulturnega sektorja med drugim razpravljali o reformah zemljišč v nekaterih državah, čezmejnih investicijah na kontinentu ter o financiranju kmetijstva in varnosti prehrane.

Poslanci se bodo za dobro uro zbrali na že 30. izrednem zasedanju v tem mandatu (rednih sej je bilo do zdaj 20). Na seji jim bosta predsednik vlade Borut Pahor in finančni minister Franc Križanič predstavila predloga državnih proračunov za prihodnje leto in za leto 2012. Po tej predstavitvi bodo lahko poslanci o proračunskih številkah ves teden razpravljali v posameznih parlamentarnih odborih in komisijah.

Torek, 12. oktobra

V ljubljanski dvorani Arena v Stožicah bo nastopil legendarni kanadski pevec, pesnik in pisatelj Leonard Cohen, ki pri 76 letih še vedno navdušuje s svojim šarmantnim glasom in besedili.

V galeriji Škuc se bo odprla osrednja razstava mednarodnega festivala Mesto žensk z naslovom En korak naprej, dva koraka nazaj, ki bo na uvodnem večeru ponudila tudi tri žive performanse Vesne Miličević, Katarine Mootich in Maflohe Passedouet, sledil pa bo še zvočni performans Miye Masaoka.

V Bratislavi bodo potekali protesti sindikatov proti varčevalnim ukrepom, ki jih je napovedala vlada slovaške premierke Ivete Radičove.

Sreda, 13. oktobra

V parlamentu bo javna predstavitev mnenj o resoluciji razvoja in opremljanja slovenske vojske. Razprava se zagotovo ne bo izognila peticiji Ukinimo vojsko.

Četrtek, 14. oktobra

Komisija za volitve bo obravnavala predloge za predsednici in člane sveta ter uprave Agencije za upravljanje državnih kapitalskih naložb. Vlada za predsednico sveta agencije predlaga odvetnico Aljo Markovič Čas, za predsednico uprave pa Dagmar Komar iz Zavarovalnice Triglav. Komisija bo obravnavala tudi možnost podelitve poslanske imunitete poslancema SDS Janezu Janši (zadeva Patria) in Branku Mariniču (izpit iz nemščine).

Petek, 15. oktobra

V SNG Maribor se bo začelo 45. Borštnikovo srečanje, nacionalni gledališki festival, ki v jubilejno izdajo vstopa v prenovljeni, programsko obširnejši in atraktivnejši podobi. V dobrem tednu dni se bo na njem zvrstilo okoli 70 različnih dogodkov, katerih glavnino seveda predstavljajo gledališke uprizoritve v različnih sklopih, od uradne selekcije do mednarodnega showcasa in otroškega programa, spremljal pa jih bo živahen nabor simpozijev, strokovnih pogovorov in drugih prireditev.

V ljubljanskem Cankarjevem domu se bo s filmom Gremo ubijat, kompanjerosi! režiserja Sergia Corbuccija začela obsežna retrospektiva "špageti vesterna".

Bolgarski zdravniki ob podpori sindikatov načrtujejo množičen protest zaradi vladne nesposobnosti izboljšanja neučinkovitega zdravstvenega sektorja v državi.

Odbor državnega zbora za okolje, ki mu predseduje poslanka SD Breda Pečan, se bo posvetil ravnanju z odpadki.