Še osem dni je do začetka svetovnega prvenstva. Imate že kaj treme?

Niti ne. Pošteno povedano, se tekme zelo veselim. Pripravljalno obdobje se že kar vleče. Upam, da bom na Nizozemskem v takšni kondiciji, kot sem danes oziroma ta teden.

Mitja Petkovšek in Aljaž Pegan imata zdravstvene težave, poškodba prsta pa je prizadela tudi vas.

Na začetku leta sem imel nekaj lažjih težav. Prst me je resda nekoliko utrudil, ker sem ga postavil v čuden položaj, da mi je počila ovojnica v členku. Je boleče, ampak sem se na bolečino navadil. Sicer pa se na splošno počutim v redu.

Na SP boste naš največji up. Kako težko je to breme?

Niti ni breme. Veseli me, da gre Mitja na tekmo, ker ima velikansko željo po nastopu. Kar precej časa je gledal tekme doma po televiziji, zato bo lepo imeti ob sebi vsaj enega izmed najboljše slovenske dvojice. Večkrat mi tako Mitja kot Aljaž povesta kaj zanimivega in mi svetujeta, saj sta zelo izkušena tekmovalca.

Moški del bo ostal brez ekipne tekme.

Na žalost nam ni uspelo sestaviti ekipe. Tudi sam sem bil pripravljen delati vaje še na dveh orodjih, ampak so nas zaznamovale poškodbe. Zdaj smo se komaj trije zbrali za nastop.

Bo pa udeležba na prvenstvu rekordna.

Res je. Tudi na konju z ročaji bo tako. Nekaj fantov bo sicer manjkalo, kar ni nič presenetljivega. Vsekakor se obeta zanimiva tekma. Dodaten pogum mi dajejo tudi uspešni nastopi v svetovnem pokalu. Malo se šalim, da znam biti letos le na šestem, tretjem in prvem mestu. Nazadnje sem se uvrstil tako na šesto kot tretje mesto, tako da... (smeh) No, ko bi bilo vsaj tako. Tekme s svetovnega pokala so mi v velik plus, saj vem, da lahko vajo naredim zelo lepo. Seveda pa vsak športnik potrebuje nekaj sreče. Računam tudi na to. Vsekakor sem sposoben vrhunskega rezultata.

Do prvenstva vas čakajo še številni naporni treningi.

Tako je. Vseskozi vadim enako vajo, tako da je že kar malce monotono vse skupaj. V ozadju sicer delam še težjo vajo, ki mi bo na SP služila za rezervo, vendar menim, da mi je ne bo treba uporabiti.

Odprava, ki bo odšla na SP, je izjemno razpoložena. Veliko je smeha in nasploh se zdi, da ste veliki prijatelji.

To mi je zelo všeč. Super se razumemo, veliko se tudi hecamo. In v takšnem vzdušju je povsem drugače trenirati in tekmovati. Med nami ni nobenega ljubosumja, vsi privoščimo uspehe drug drugemu.