Po petnajstih odpeljanih dirkah v letošnjem koledarju tekmovanja Schumacher zavzema šele 10. mesto v skupnem seštevku, z vsega 46 točkami. Za primerjavo, vodilni Mark Webber jih je zbral že 202.

Tako slaba serija rezultatov razumljivo ni v ponos in zadovoljstvo vodilnim pri moštvu Mercedes, za katerega letos vozi Schumacher, ki ima triletno pogodbo. Nemški Bild poroča, da so ravno zaradi tega šefi moštva najtrofejnejšemu vozniku tega športa izdali ultimat.

Govora je o prihodnji sezoni, v kateri Schumacher lahko pričakuje še dodatni pritisk s strani vodstva ekipe, saj mu je bilo povedano, da ne glede na triletno pogodbo, vredno 63 milijonov evrov, ne bo več dolgo vozil za Mercedes, če ne bo pričel dosegati rezultatov, ki se jih od njega za tak denar pričakuje.

Zavedajoč se, kaj ga čaka prihodnje leto, je Schumacher že potegnil črto čez letošnjo sezono in se že ozira proti letu 201. "Zame so se priprave na prihodnjo sezono že pričele,“ je dejal Nemec.

V dosedanjih 15 dirkah letošnje sezone je Schumacher kar 12-krat končal dirko slabše od moštvenega kolega Nica Rosberga, ki je letos sicer zbral že 126 točk, in je z njim šef ekipe Ross Brawn zelo zadovoljen: "Nico svoj posel opravlja zelo dobro. Enako pa pričakujemo tudi od Michaela Schumacherja, ki do sedaj še ne dirka na svoji običajni visoki ravni. Rad bi videl, da se dirkača redno menjata pri boljših uvrstitvah, saj nikakor ni dobro, da je konstantno eden boljši od drugega.“