Izjemni Stoch (133,5; 143,5), ki bi ga lahko proglasili kar za skakalca letošnjega poletja, saj je poleg zmag v poletni veliki nagradi nizal tudi zmage na celinskem pokalu, je na vrh skočil z izjemnim finalnim skokom, dolgim kar 143,5 metrov.

Temu ni bil kos niti Avstrijec Thomas Morgenstern (139,5; 133,0), ki je prehitel rojaka Gregorja Schlierenzauerja (127,0; 135,5). Ta je bil na koncu tretji. Prevc je skočil 124,0 m in 127,5 m.

Brez finala so v težkih vetrovnih pogojih ostali Primož Pikl ter Jernej Damjan in Rok Zima, ki sta se s ponesrečenima skokoma uvrstila povsem na rob uvrščenih.

Poljak Adam Malysz, ki bi potreboval četrto mesto za skupno zmago, je bil diskvalificiran v prvi seriji, ker je prekoračil štartni čas. Tako je skupni zmagovalec postal Japonec Daiki Ito, drugo mesto je zasedel zmagovalec Wisle, Hakube in Klingenthala, Stoch, tretje pa osmoljenec Malysz. Najboljši Slovenec je bil najmlajši član ekipe Prevc na skupno 23. mestu, potem ko je točke osvojil na vseh tekmah, na katerih je nastopil.

V pokalu narodov je zmagala Poljska pred Japonsko in Avstrijo, Slovenija se je uvrstila na deveto mesto.